Ανακοινώσεις

Οι σκοποί της Λέσχης όπως καθορίζονται από το καταστατικό μας είναι η διάδοση του τρόπου ζωής με το αυτοκινούμενο , οι παρεμβάσεις σε οικολογικά θέματα , η σχεδίαση και οργάνωση εξορμήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό , η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες για εκδηλώσεις ιστορικού , ψυχαγωγικού ,πολιτιστικού ,οικολογικού και φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος.
Στα πλαίσια των σκοπών της Λέσχης το Δ.Σ επιθυμεί να σχεδιασθούν και οργανωθούν εξορμήσεις στα διάφορα εδαφικά διαμερίσματα της χώρας μας ( Πελοπόννησος , Δυτική Ελλάδα , Ήπειρος , Μακεδονία , Θράκη , Θεσσαλία ,Στερεά Ελλάδα, Κρήτη κ.τ.λ) για χρονικό διάστημα ανάλογα
10-20 ημερών.

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομές Πολυήμερες σε Διάφορες Περιοχές της Χώρας

Οι συντονισμένες μας ενέργειες προς το Υπουργείο Τουρισμού έφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Το Υπουργείο αντιλαμβανόμενο το πρόβλημα που δημιουργείται στην χώρα από την έλλειψη ειδικών χώρων για την παραμονή αυτοκινούμενων, έστειλε στις 16 Ιουλίου επιστολή προς την Κεντρική Ένωση Δήμων ΚΕΔΕ, επισυνάπτοντας δική μας επιστολή προς το Υπουργείο, με την οδηγία να συστήσει η ΚΕΔΕ "στα μέλη της να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης κατ΄αποκλειστικότητα για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ή - σε περίπτωση αδυναμίας εξεύρεσης ειδικού χώρου – να οριοθετούν συγκεκριμένες θέσεις σε μέρη γενικότερων χώρων στάθμευσης". Το Υπουργείο στην εγκύκλιό του τονίζει επίσης ότι η δημιουργία αυτών των χώρων θα τονώσει τον τουρισμό με αυτοκινούμενα προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Η ΕΛΑΤ είναι απολύτως ευχαριστημένη με την έγγραφη προτροπή του Υπουργείου προς την ΚΕΔΕ, την οποία θα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης προς διάφορους Δήμους της χώρας προκειμένου να προωθήσει την δημιουργία ειδικών χώρων στάθμευσης αυτοκινουμένων στα πρότυπα των Camper Stops του εξωτερικού.

Πατήστε εδώ να δείτε την επιστολή του Υπουργείου προς την Κεντρική Ένωση Δήμων ΚΕΔΕ.pdf
Πατήστε εδώ να δείτε την επιστολή της ΕΛΑΤ προς το Υπουργείο Τουρισμού.pdf

Η Λέσχη μας συνιστά σωματείο Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου και διοικείται σύμφωνα με το Καταστατικό της από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Γενική Συνέλευση. Το εκάστοτε Δ.Σ. έχει την υποχρέωση πέραν των άλλων δραστηριοτήτων να ενημερώνει τα μέλη για την πορεία της Λέσχης και παράλληλα να δέχεται τις απόψεις των μελών προκειμένου να βελτιώνει τις προσπάθειές του και να διορθώνει τυχόν λάθη και παραλείψεις του.

Το υφιστάμενο Δ.Σ που προέκυψε από τις τελευταίες αρχαιρεσίες, μεθοδεύει και φροντίζει για την κατά το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση των μελών της ΕΛΑΤ και επενδύει για την επιτυχία της όλης προσπάθειάς του στις επισημάνσεις, προτάσεις και παρατηρήσεις των μελών. Γι΄αυτό το λόγο οι συνεδριάσεις του Δ.Σ., που γίνονται μία φορά το μήνα στο χώρο που γίνονται οι συγκεντρώσεις της Λέσχης, είναι ανοιχτές σε όλα τα μέλη, και εκεί το Δ.Σ. αναμένει επισημάνσεις, υποδείξεις, προτάσεις και ιδέες και την έκθεση τυχόν προβλημάτων.

Η πληροφόρηση επίσης των μελών, αλλά και των ενδιαφερομένων υποψηφίων μελών, γίνεται και από την ιστοσελίδα μας και από το φόρουμ που αυτή φιλοξενεί, το οποίο πρέπει να τυγχάνει της ανάλογης φροντίδας και του επιβαλλόμενου σεβασμού από τους χρήστες, δεδομένου ότι αποτελεί καθρέφτη για όλους μας και προσδιορίζει το επίπεδό μας και το επίπεδο της όλης προσπάθειας. Το φόρουμ έχει ως σκοπό την επικοινωνία των μελών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αναρτώνται εκεί χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το αντικείμενό μας και συμβάλουν στην καλύτερη αξιοποίηση του αυτοκινούμενου. Να αξιοποιούμε λοιπόν το φόρουμ με αγάπη προς την Λέσχη και υπευθυνότητα στην πληροφόρηση. Όταν ιδρύθηκε η Λέσχη μας κανείς τότε δεν πίστευε ότι μαζί με το αυτοκινούμενο σε λίγα χρόνια θα αποτελούσε δίδυμο. Το παραπάνω δίδυμο λοιπόν εγγυάται μακροχρόνια πορεία με πολλά ταξίδια και ωραίες εκδηλώσεις.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η νέα συνάντηση των μελών της Λέσχης θα γίνει από 28/3-30/3 στη ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ(38* 19' 21" – 22* 51' 15"), σε υψόμετρο 950 μέτρα,για διαβίωση μέσα στα έλατα.
Μέσα σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο θα απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και παραδοσιακή σούπα.
Ο δάσκαλος κος Γκώνιας θα μας μιλήσει για το φυσικό περιβάλλον του ΕΛΙΚΩΝΑ και για την ιστορία του χωριού Κυριάκι, ενώ ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού θα μας παρουσιάσει με το χορευτικό του συγκρότημα παραδοσιακούς χορούς.
Το Σάββατο θα επισκεφτούμε στο ορεινό χωριό Κυριάκι το λαογραφικό μουσείο και θα περιηγηθούμε στα όμορφα σοκάκια του.
Το βράδυ του Σαββάτου σε ταβέρνα στον χώρο στάθμευσής μας, θα γλεντήσουμε με το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα του DJ της Λέσχης μας, Ανδρέα.

Οι συναντήσεις που σχεδιάζει και οργανώνει το Δ.Σ για όλα τα μέλη μας σε μηνιαία περίπου συχνότητα, συμβάλλουν στην επικοινωνία και ψυχαγωγία όλων μας, στην ένταξη των νέων μελών στο οργανωμένο σύνολο μας, στην προσέγγιση της Λέσχης, ως φορέας, με τις τοπικές κοινωνίες, στην ενημέρωση μας για τοπικά θέματα ιστορικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος και οπωσδήποτε στην αλληλοενημέρωση σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να σχεδιάζονται έγκαιρα ώστε τα μέλη να γνωρίζουν τις ημερομηνίες των συναντήσεων και την περιοχή συνάντησης, για να μπορούν να προγραμματίζουν την συμμετοχή τους.

Για το Α' εξάμηνο του 2014 το πρόγραμμα είναι: 

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα Α Εξαμήνου 2014
Back to top