Εκδηλώσεις 2012

Η μεγαλύτερη συμμετοχή από όλες της φετεινές εξορμήσεις της Λέσχης, στο Λαύριο, με περίπου 70 αυτοκινούμενα, έδωσε μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Ιδιαίτερα με την παρουσία και τριών νέων φίλων, που ελπίζουμε ότι θα γίνουν και μέλη μας από το νέο χρόνο.

Ευτυχώς, οι προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες δεν επαληθεύτηκαν και έτσι η διαμονή ήταν άνετη, παρά τη σχετικά χαμηλή θερμοκρασία. Μη ξεχνάμε εξάλλου ότι είμαστε στα μέσα Νοεμβρίου.

Εκπληκτικές εντυπώσεις από την επίσκεψη στο Ορυκτολογικό Μουσείο, στο Τεχνολογικό Πάρκο, στο θέατρο Θορικού (το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο της Ελλάδας και – ίσως – του κόσμου) και τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η ξενάγηση – προσφορά του Δήμου Λαυρεωτικής στα μέλη της ΕΛΑΤ – στο Ορυκτολογικό Μουσείο και στο Τεχνολογικό Πάρκο μας έκανε γνωστά πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία της Αρχαίας και της Νεότερης Ιστορίας αυτού του τόπου, που όλοι πρέπει και αξίζει να γνωρίζουμε.

Το Λαύριο, με όμορφες γωνιές για βόλτα, καφεδάκι, μεζέ ή φαγητό και, γιατί όχι, ψώνια (οι κυρίες τσάκισαν κατάστημα γνωστής αλυσίδας και όχι μόνο).

Το Σάββατο βράδυ, συνεστίαση με δικά μας ή delivery φαγητά και τραγούδι, στο εντευκτήριο του Ναυταθλητικού Ομίλου Λαυρίου.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Λαυρεωτικής, τον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου το Λιμεναρχείο Λαυρίου και τον Όμιλο για τη φιλική φιλοξενία τους.

Η τελευταία φετεινή εκδρομή της ΕΛΑΤ, έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί στο Λαύριο, από την Παρασκευή 16 μέχρι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Το σημείο συνάντησης είναι ο χώρος του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου (ΟΛΛ), στο λιμάνι του Λαυρίου. Η διοίκηση του ΟΛΛ θα μας φιλοξενήσει, προσφέροντάς μας, μαζί με τον χώρο στάθμευσης, παροχή νερού, δυνατότητα αποχέτευσης των απόβλητων υδάτων μας, καθώς και εγκαταστάσεις (μέρος των οποίων στεγασμένο) για συνεύρεση ή ακόμα και για συνεστίαση.

Για το Σάββατο σχεδιάζεται επίσκεψη σε μουσεία της περιοχής, όπως το Μουσείο Τεχνολογίας και το Ορυκτολογικό Μουσείο. Η μεταφορά θα γίνει με πούλμαν νοικιασμένα από τη Λέσχη. Την επίσκεψή μας οργανώνει με φιλική διάθεση ο Δήμος Λαυρεωτικής.

Περιμένουμε καθολική συμμετοχή, για να ξαναβρεθούμε παρέα και να γνωρίσουμε την πόλη του Λαυρίου, με την τεράστια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά.

Για τυχόν απορίες ή ερωτήματα, στο τηλέφωνο ή στο e-mail της Λέσχης.

Η εξόρμηση της ΕΛΑΤ στην Χαλκίδα είναι ήδη παρελθόν. Αφησε όμως τις καλύτερες των εντυπώσεων στα πληρώματα των 44 οχημάτων που βρέθηκαν στο φιλόξενο χώρο του κολυμβητήριου της πόλης. Ευχάριστη διάθεση, αστεία και πειράγματα – ιδιαίτερα με την συμμετοχή των «συνήθων υπόπτων» –, περιγραφές ταξιδιών, όπως η πρόσφατη περιήγηση μελών μας στην Μικρά Ασία και Καππαδοκία, σκέψεις και προτάσεις για εκδρομές, αλλά και συζητήσεις για τεχνικά θέματα, μέχρι και η επίλυση μικροπροβλημάτων, όπως η κακή λειτουργία ψυγείου, ηλεκτρικές δυσλειτουργίες κ.ά.

Το Σάββατο επίσκεψη σε αξιοθέατα της πόλης, με την ευγενική προσφορά του Δήμου Χαλκιδέων και του Οργανισμού Αθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας. Λαογραφικό Μουσείο, με παρουσίαση των εκθεμάτων και ιστορική αναδρομή. Κάστρο Καράμπαμπα, με την άπλετη θέα της πόλης. Κόκκινο Σπίτι, επίσης με παρουσίαση από τον υπεύθυνο Λειτουργίας του οικήματος, με σημαντική προσφορά σε εκπαιδευτικά θέματα με σύγχρονες μεθόδους. Στη συνέχεια, φυσικά, η βόλτα κατά μήκος του πορθμού και μέχρι την παλιά γέφυρα, με τα «τρελά» νερά της. Δυστυχώς, δεν υπήρχε χρόνος να επισκεφτούμε και άλλα αξιοθέατα, όπως π.χ. το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Οθωμανικό Τζαμί. Αλλά ας μείνει και κάτι για να δούμε στην επόμενη επίσκεψη στην πόλη.

Το Σαββατόβραδο, στήθηκε μία σειρά από τραπέζια μήκους (μετρημένο) 34 μέτρων, με την παρουσία όλων, με τα φαγητά τους και τα κρασιά-μπύρες-τσίπουρα. Η κιθάρα του Αντρέα συνοδεύτηκε από αρκετές καλλίφωνες παρουσίες και έδωσε την ευκαιρία ακόμα και για κάποιες χορευτικές φιγούρες.

Οσοι τράβηξαν φωτογραφίες, ας στείλουν τις καλύτερες στο e-mail της Λέσχης, για να αναρτηθούν στην αντίστοιχη ενότητα.

Ραντεβού στο Λαύριο, που είναι σίγουρο ότι θα έχει την ίδια επιτυχία και θα προσφέρει την ίδια ικανοποίηση στα μέλη της Λέσχης.

Ο χώρος συνάντησης της ΕΛΑΤ για τις 12-13-14 Οκτωβρίου άλλαξε από την Αρτάκη στην Χαλκίδα. Η πόλη της Χαλκίδας κρίθηκε καταλληλότερη γιατί προσφέρει πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, σε απόσταση βόλτας με τα πόδια. Το σημείο συνάντησης θα είναι ο εξωτερικός χώρος του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Χαλκίδας, δίπλα στο Κολυμβητήριο και στο πάρκο Λαού. Οι Γεωγραφικές Συντεταγμένες είναι 38ο 27' 25'' Β, 23ο 36' 19'' Α. Ο Δήμος Χαλκιδέων, με την ευγενική συμμετοχή του Οργανισμού Αθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, προσφέρεται να μας διευκολύνει και στην επίσκεψη σε αξιόλογα σημεία της πόλης, όπως το αρχαιολογικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο, το κάστρο Καράμπαμπα κ.ά.. Θα παρατηρήσουμε το μοναδικό φαινόμενο της εναλλαγής της ροής των νερών του Ευρίπου. Το βράδυ του Σαββάτου θα οργανωθεί κοινό τσιμπούσι.
Μη λείψει κανείς (θα παρθούν απουσίες και θα επιβληθούν κυρώσεις !!!)

 

Οι εξορμήσεις της Λέσχης του τριήμερου 14 – 16 Σεπτεμβρίου στην Αρκίτσα και στην Πλάκα Λιτόχωρου, πραγματοποιήθηκαν κάτω από σχεδόν συνεχή βροχή, από ποτιστική μέχρι καταιγίδα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την μειωμένη συμμετοχή (32 οχήματα στην Αρκίτσα και 15 στην Πλάκα), αλλά και την ακύρωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Αρκίτσας, που περιλάμβαναν επίσκεψη με ξεναγό στο μουσείο και στη βυζαντινή εκκλησία Χαμαι-Θανάση, καθώς και διασκέδαση στη γιορτή κρασιού και τοπικών προϊόντων στην Αταλάντη, που η Δημοτικές αρχές ανέβαλαν για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε κάθε περίπτωση, δόθηκε η ευκαιρία σε όσους αψήφησαν τον καιρό να συναντηθούν πάλι, μετά από αρκετό καιρό λόγω του καλοκαιριού. Οι εγκαταστάσεις του Litochoro Resort στην Πλάκα και του παραλιακού κέντρου στην Αρκίτσα, βοήθησαν αυτές τις συναντήσεις.

Πιστεύουμε ότι στις εκδρομές του Οκτωβρίου (Εύβοια) και του Νοεμβρίου (Λαύριο), οι συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη, τόσο από τους φίλους των Νότιων περιοχών της χώρας, αλλά και – κυρίως – από τους φίλους των Βορειότερων περιοχών. Οπως πάντα, θα υπάρξουν έγκαιρα σχετικές ανακοινώσεις με λεπτομέρειες για τις εκδρομές αυτές.

Καλό Φθινόπωρο.

Μετά από την καλοκαιρινή ανάπαυλα, η επόμενη προγραμματισμένη (διπλή) εξόρμηση της Λέσχης είναι για το τριήμερο 14-15-16 Σεπτεμβρίου στην Αρκίτσα και στην Πλάκα Λιτόχωρου. Σας περιμένουμε για να βρεθούμε πάλι από κοντά, να ανταλλάξουμε εντυπώσεις από τις καλοκαιρινές μας διαδρομές, να μιλήσουμε για τη Λέσχη και τα κοινά μας ενδιαφέροντα, να χαρούμε το φυσικό περιβάλλον και να διασκεδάσουμε με το πρόγραμμα του τριήμερου.

Η συνάντηση στο Λιτόχωρο, θα είναι στο πάρκινγκ και ευρύτερο χώρο του LITOCHORON RESORΤ, με παροχή νερού, απόρριψη γκρίζων και μαύρων και ελεύθερη χρήση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου.

Η συνάντηση στην Αρκίτσα, θα είναι στην γνωστή έκταση της παραλίας, δεξιά από το λιμάνι και μετά από το δημοτικό αναψυκτήριο, με παροχή νερού και απόρριψη μαύρων. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί επιτόπου.

Για κάθε πληροφορία :
Για το Λιτόχωρο : Δημήτρης Δημητριάδης, τηλ. 6944558668
Για την Αρκίτσα : Βασίλης Καρυδάκης, τηλ. 6975465817

Back to top