Νέα - Ενέργειες

Αγαπητά Μέλη,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής στο 43ο EUROCC 2022 του Βελγίου λήγει στις 28.02.2022.  Η ΕΛΑΤ έχει ήδη στείλει δύο αιτήσεις συμμετοχής στους διοργανωτές. 

Το Δ.Σ. σας καλεί να συμμετάσχετε σε αυτήν τη γιορτή της Ομοσπονδίας, να γνωρίσετε την κουλτούρα των Βέλγων, να επικοινωνήσετε και να κάνετε φίλους από όλες τις λέσχες. Είναι μια εμπειρία μοναδική. Επίσης η ΕΛΑΤ έχει πολλούς φίλους και η συμμετοχή των μελών μας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη από όλους.

Σας επισυνάπτουμε και πάλι το φάκελο με όλες τις πληροφορίες. Είμαστε στη διάθεσή σας για ότι χρειασθείτε. 

Φιλικά,

το  Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

 

pdf_complet_gr.pdf

Αγαπητά Μέλη,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ναυτιλιακή εταιρία ANEKLINES-SUPERFASTFERRIES, όπως κάθε χρόνο, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΕΛΑΤ και ανανέωσε και για το 2022 την προσφορά της προς τα μέλη για έκπτωση 25% στο ναύλο αυτοκινούμενου για τα δρομολόγια της Αδριατικής (Ανκόνα, Βενετία & Μπάρι).

Επίσης, μας χορήγησαν ένα δωρεάν εισιτήριο για ένα αυτοκινούμενο & 2 άτομα για την διαδρομή Πάτρα – Ανκόνα – Πάτρα το οποίο θα κληρωθεί, όπως κάθε χρόνο, στα ταμειακώς ενήμερα μέλη.

Ευχαριστούμε θερμά την ANEKLINES- SUPERFASTFERRIES, την Διοίκηση και τους υπεύθυνους των αρμοδίων τμημάτων για την προσφορά τους και την άψογη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημά μας και η εταιρία ΜΙΝΟΑΝ LINES, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

 Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

17.12.2021

 

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΧΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ F.I.C.M.

F.I.C.M. Δεκέμβριος 2021

Γιατί άδεια «Β» στα 4,500 κιλά

Εδώ και δεκαετίες πάνω από το 80% των αυτοκινούμενων που κυκλοφορούν, 

είναι υπερφορτωμένα.

Υπάρχει πλέον η τάση προς τα ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα με σκοπό τη μείωση της μόλυνσης, αλλά δυστυχώς αυτά είναι βαρύτερα. 

Ωφέλιμο φορτίο στα 500 κιλά. 

Όταν ένα αυτοκινούμενο βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κάποια βασικά αξεσουάρ και τον απαραίτητο λειτουργικό εξοπλισμό π.χ. δεξαμενή νερού, υγραέριο και καύσιμα και φυσικά, τον οδηγό πίσω από το τιμόνι. 

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, το ωφέλιμο φορτίο έχει εξαφανιστεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, η F.I.C.M. έχει ζητήσει από τους κατασκευαστές να εξασφαλίσουν ένα πραγματικό ωφέλιμο φορτίο  500 κιλών για τους χρήστες.

Η εξέλιξη των αντιρρυπαντικών προτύπων, επίσης οδήγησε σε βαρύτερα οχήματα.  

Σήμερα δεν υπάρχει ηλεκτρικό DC με ρεαλιστική εμβέλεια (εμβέλεια + χρόνος φόρτισης - δίχως παράλληλα να υπάρχουν επαρκείς σταθμοί φόρτισης)

                                                                                

Στο μέλλον ίσως να προκύψει πρόβλημα βάρους της μπαταρίας στα υβριδικά οχήματα.

Εάν κάνουμε έναν μικρό υπολογισμό 3.500 κιλά + 500 κιλά ωφέλιμο φορτίο, φτάνουμε ήδη στα 4.000 κιλά, μην έχοντας καμία εξέλιξη ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας που είναι απαραίτητη σε όλα τα τουριστικά οχήματα ή τα μικρά επαγγελματικά οχήματα. 

Η λύση δεν μπορεί να προέρχεται αμιγώς από τη Γαλλία, μόνο μία ουσιαστική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επέτρεπε σε όλους τους πολίτες να μπουν στην ίδια βάση. 

Η F.I.C.M.  αγωνίζεται πολλά χρόνια για την υπεράσπιση του αυτοκινούμενου τουρισμού, 

τόσο όσον αφορά τη νομοθεσία όσο και τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στάθμευσης. Οι πρόσφατες επιθέσεις που έχουν συμβεί σε μερικές χώρες, μας κάνουν να φοβόμαστε για την ελευθερία μας. 

Είμαστε ανεξάρτητοι από όλες τις πολιτικές και οικονομικές εξουσίες, δεν είμαστε μέτοχοι 

καμιάς εταιρείας αναψυχής ή μη.  

Η ελευθερία μας είναι η δύναμή μας  και η αλήθεια είναι πως αυτό αποτελεί μια ενόχληση 

καθώς μιλάμε και φερόμαστε “αυτοκινούμενα”. 

Σας εύχομαι Καλές Γιορτές, να προσέχετε τον εαυτό σας και να ξανασυναντηθούμε το συντομότερο δυνατόν, στην επόμενη συνάντηση μας, στο Βέλγιο.  

                                                 ClaudeGuet

                                                       Πρόεδρος F.I.C.M.                                   


ΚΑΡΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 21

Θερμές ευχές για καλά Χριστούγεννα και μια νέα χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!

 

Το  Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Ακόμα μια εκδρομή της ΕΛΑΤ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων! Τα 45 αυτοκινούμενα που συμμετείχαν, φιλοξενήθηκαν άνετα σε ασφαλτοστρωμένο χώρο γύρω από το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Καθενοί.

Οι μέρες μας πέρασαν ευχάριστα με πεζοπορίες στην φύση και επισκέψεις στο γραφικό και φιλόξενο χωριό των Καθενών. Οι αθλητές της παρέας μας δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν την προπόνησή τους στο γήπεδο του μπάσκετ, ενώ δεν έλλειψαν οι μουσικές βραδιές με κιθάρα, καραόκε, με χορό και όπως πάντα με καλή παρέα!

Την Παρασκευή το πρωί επισκεφθήκαμε το εργαστήρι μανιταριών της περιοχής και το μεσημέρι απολαύσαμε σε ομοτράπεζο την μανιταρόσουπα που ετοίμασαν οι επιδέξιες μαγείρισσες της Λέσχης μας!

Το μεσημέρι του Σαββάτου στήθηκε καζάνι για την βραστή γίδα, που χάρη στην τέχνη που έβαλαν τόσο οι μαγείρισσες όσο και ο μάγειράς μας, έγινε ανάρπαστη! Στο ομοτράπεζο είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Ψαθά καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Ράζο. Ο Πρόεδρος παρέδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρους της ΕΛΑΤ για την φιλοξενία και την ευγενική προσφορά του Δημάρχου, που συνέβαλε στην άνετη και ευχάριστη διαμονή μας.

Την Κυριακή κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης με πούλμαν εκδρομής, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα χωριά της περιοχής, να περπατήσουμε στο φαράγγι της Αγάλης, να σταματήσουμε για μια σύντομη βόλτα με καφεδάκι και γλυκό στην Στενή και να καταλήξουμε για φαγητό στην Αγ. Κυριακή στην ταβέρνα ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ. Οι καταρράκτες, το κατάφυτο περιβάλλον και το ιδιαίτερο εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής, μας εξέπληξαν ευχάριστα!

Ευχαριστούμε τα μέλη για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδρομής και βεβαίως για τη συμμετοχή τους!

Ευχόμαστε καλές γιορτές και η επόμενη συνάντησή μας στο Μοσχοπόδι της Θήβας να μας βρει όλους και όλες υγιείς!

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤKATHENOI 2 1KATHENOI 2 2KATHENOI 4 1KATHENOI 4 2KATHENOI 8 1KATHENOI 8 2KATHENOI 8 3KATHENOI 8 4KATHENOI 11 1KATHENOI 11 2KATHENOI 12

43 Eurocc001

Αγαπητά Μέλη,

To 43Ο EUROCC 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο. Η Βέλγικη Λέσχη ABUM ανέλαβε την διοργάνωση του πρώτου – βασικού μέρους από 2-6 Ιουνίου 2022 στην περιοχή Blegny της Λιέγης.

Η επέκταση διοργανώνεται από τις Λέσχες LNMC, MCB και ΑΜΙ από 6-12 Ιουνίου 2022.

Οι δηλώσεις συμμετοχής αρχίζουν 01/12/2021 έως 28/02/2022. Οι διοργανωτές θα δεχθούν έως 400 αυτοκινούμενα για το βασικό πρόγραμμα και έως 300 για την επέκταση.

Το κόστος ανά άτομο είναι: Βασικό πρόγραμμα €178.- και επέκταση (που είναι προαιρετική) €230.-

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μέσω της ΕΛΑΤ. Στο συνημμένο φάκελο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και το πρόγραμμα.

Οι φίλοι μας στις Λέσχες του Βελγίου έχουν διοργανώσει EUROCC και παλαιότερα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι σίγουρο ότι και αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες θα έχουν μια όμορφη, ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία.

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

 

pdf_complet_gr.pdf

 

Αγαπητοί μας φίλοι & μέλη της ΕΛΑΤ,

 

Από Πέμπτη 2/12 έως Δευτέρα 6/12 στους Καθενούς Εύβοιας.

Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων μας φιλοξενεί στην περιοχή του !!!

Χώρος στάθμευσης και χρήσης το κλειστό Γυμναστήριο με παροχές νερό-αποχέτευση.

Συντεταγμένες: Ν 38ο 33΄ 50.2΄΄ Ε 23Ο 45΄ 44.5΄΄

Πρόγραμμα:

Πέμπτη: προσέλευση και τακτοποίηση στον χώρο συγκέντρωσης.

Παρασκευή:

Το πρωί, περίπατος στο φαράγγι Αγάλης και επίσκεψη στο εργαστήρι μανιταριού. Επιστροφή το μεσημέρι στο χώρο μας και βάζουμε το καζάνι για μανιταρόσουπα.

Το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καθενών έρχεται στην παρέα μας με παραδοσιακούς χορούς. Κέρασμα από τη Λέσχη στα παιδιά του χορευτικού.

Το βράδυ ανάβουμε φωτιά και καθόμαστε γύρο από την εστία για κουβεντούλα!!

Σάββατο:

Από το πρωί μπαίνει το καζάνι της Λέσχης με γίδα βραστή και στρώνουμε το ομοτράπεζο!!

Νωρίς το απόγευμα θα έχουμε από την Πυροσβεστική ενημέρωση για την προστασία-πρόληψη-καταστολή πυρκαγιών, σωστή χρήση πυροσβεστήρα και φιάλης υγραερίου.

Το βράδυ πάρτυ με ΚΑΡΑΟΚΕ.

Κυριακή:

Το πρωί με πούλμαν γνωρίζουμε τα χωριά της περιοχής και τρώμε σε ταβέρνα δίπλα στην Αγία Κυριακή.

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή έως 20/11/21.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και παρακαλούμε να έχετε μαζί σας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή τεστ.

Καλή αντάμωση!!!

Το Δ.Σ. 

kathenoi

 

΄Εληξε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδρομή της ΕΛΑΤ στην πόλη της Λαμίας. Συμμετείχαν 45 αυτοκινούμενα. ΄Εγινε εγγραφή 4 νέων μελών.

Ο χώρος ήταν εξαιρετικός, τεράστιος, ασφαλτοστρωμένος, με άπλετο φωτισμό και φύλαξη (ημέρα και νύχτα).

΄Όπως είχε προγραμματιστεί, η εκδρομή με πούλμαν στην Μονή Αγάθωνος, στο Αστεροσχολείο της Υπάτης και στην ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου είχε επιτυχία. ΄Όπως επίσης και η συνεστίαση στην ταβέρνα ΤΕΜΠΕΛΗΣ.

Τα απογεύματα πέρασαν με βόλτες στην πόλη της Λαμίας ακόμη και με σύντομη μετακίνηση στα ιαματικά λουτρά της γύρω περιοχής (Δαμάστα, Υπάτη, κλπ).

Την Παρασκευή το μεσημέρι με σύμμαχο τον καλό καιρό φάγαμε όλοι μαζί – ομοτράπεζο - στη λιακάδα. Τα βράδυα στην κλειστή αίθουσα πέρασαν με κουβεντούλα και κιθάρα.

Το Σάββατο το απόγευμα το Δ.Σ. συνεδρίασε παρουσία όλων των μελών και δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να ακούσουν και τις απόψεις του Δ.Σ. αλλά και να εκφράσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Το Δ.Σ. για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του ζήτησε από τα μέλη την συμμετοχή τους σε μια βοηθητική επιτροπή για την μελέτη σύνταξης εσωτερικού κανονισμού, την διαχείριση της ιστοσελίδας και του facebook, την οργάνωση εκδρομών καθώς και την γραμματιακή υποστήριξη. Η βοήθεια όλων των μελών είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστούμε τα μέλη για την συμμετοχή τους στην εκδρομή και ευχόμαστε σύντομα πάλι μαζί.

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

IMG-d0e3841dac3930af495053fb1bfd5c6c-VIMG-91a1ce849e7f92721402a5f48c652ad7-VIMG 20211030 204528IMG-03feeb9b2661e4b8d64d992b0b4ad65d-VIMG-974945ef1b35656635076e01cca6a9d1-VIMG 20211030 094006IMG 20211030 133745IMG 20211030 093919

ΠΡΟΣ                                                                                                                                                     01 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΤ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  25/09/2021  &

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΔΕΙΞΗ  ΝΕΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  26/09/21

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΑΤ σας προσκαλεί στην έδρα της Λέσχης, στο Μοσχοπόδι της Θήβας για την:

Α) Τακτική ετήσια  Γενική Συνέλευση το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 με τα εξής θέματα:

  1. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. για το 2020/21
  2. ΄Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  3. ΄Εγκριση Διοικητικού & Οικονομικού Απολογισμού 2020/21
  4. Προϋπολογισμός  και Δραστηριότητες για το 2021/22 και έγκριση αυτών
  5. Κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβούλιου
  6. Κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή Νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής
  7. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών

Β) Διεξαγωγή εκλογών την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Παρακαλούνται όλα τα μέλη να παρευρεθούν στην κορυφαία αυτή εκδήλωση της ΕΛΑΤ η οποία έχει αναβληθεί για σχεδόν ένα χρόνο λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και της απαγόρευσης των συναθροίσεων. Καλούνται τα μέλη για να ενημερωθούν αναλυτικά για όλες τις δραστηριότητες και τα οικονομικά στοιχεία της Λέσχης, να συμβάλουν με ερωτήσεις – απόψεις – προτάσεις και κριτική στην καλύτερη λειτουργία του Δ.Σ. και της Λέσχης και να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία εκφράζοντας τη γνώμη τους για το νέο Δ.Σ.

Η παρουσία όλων των μελών σε αυτήν ειδικά την Γ.Σ. είναι ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική για το μέλλον της ΕΛΑΤ.

Σχετικά με το πρόβλημα του κορωνοιού, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλέστερη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Επίσης το Σάββατο το βράδυ θα διασκεδάσουμε στην ταβέρνα «Μπαρμπα-Γιάννης».

Σας περιμένουμε όλους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

          

ΧΡ. ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ                Α. ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Πρόεδρος                              Γεν. Γραμματέας

 

Αγαπητά μέλη,
Με την ευκαιρία της αύξησης του ενδιαφέροντος για αγορά και ενοικίαση αυτοκινούμενων στην Ελλάδα το Δ.Σ. προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες για την διαφήμιση του περιηγητικού τουρισμού, την προβολή της ΕΛΑΤ και τις προσπάθειες για την λύση των προβλημάτων που αφορούν το αυτοκινούμενο.
Στις 3/7/21 η Γραμματέας κα Γεωργουλοπούλου έδωσε συνέντευξη στο ΑΘΗΝΑΙΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ για όλα τα θέματα του αυτοκινούμενου. Μέρος της συνέντευξης έχει ήδη δημοσιευθεί και έχει αναμεταδοθεί και από άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες όπως ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, REAL.GR, κλπ.
Στις 5/7/21 η Γραμματέας κα Γεωργουλοπούλου έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ALPHA στην εκπομπή του κου Φιλιππακόπουλου που μεταδόθηκε ζωντανά στις 18:20.
Στις 6/7/21 ο Πρόεδρος κος Γαλανάκης έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 στην κα Βούζη που μεταδόθηκε ζωντανά στις 12:30.
Ελπίζουμε όσα ειπώθηκαν να φτάσουν και στα αυτιά των υπευθύνων μήπως και προχωρήσει κάποτε η λύση των προβλημάτων μας.
‘Οποιος επιθυμεί μπορεί να συνδεθεί με τα παραπάνω ΜΜΕ για να διαβάσει ή ακούσει από το αρχείο τους τις συνεντεύξεις. (Δυστυχώς δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο να ενημερωθούν τα μέλη έγκαιρα για να παρακολουθήσουν ζωντανά τις συνεντεύξεις.)
Το Δ.Σ. θα συνεχίσει και με άλλες ενέργειες να προωθεί τα θέματα που αφορούν το αυτοκινούμενο.
Καλή συνέχεια καλοκαιριού,
Το Δ.Σ.
7.7.21

Αγαπητοί φίλοι & μέλη της ΕΛΑΤ,

Μετά τις πρόσφατες αναφορές από τα μέλη μας για το πρόβλημα που αντιμετώπισαν κατά την στάθμευσή τους στην Αρκίτσα, επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ο οποίος μας πληροφόρησε τα εξής:

Το Δασαρχείο , υπαναχώρησε στην αρχική του απόφαση για παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στο Δήμο για την δημιουργία camper-stop και περιέφραξε τον χώρο. Ως εκ τούτου, στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκινούμενα. Μπορούν μόνο στην γύρω περιοχή ;;!!.

Κατά την συζήτησή μας, ανάμεσα σε πολλά άλλα, εκφράσαμε στον Πρόεδρο της κοινότητας την δυσαρέσκειά μας και την απογοήτευσή μας για αυτή την εξέλιξη ειδικά αφού η πρόσφατη συνάντησή μας, οι διαβεβαιώσεις του για τον χώρο και η συμφωνία έγιναν με δική του πρωτοβουλία. Επίσης διαμαρτυρηθήκαμε γιατί δεν ενημερωθήκαμε αμέσως γι’ αυτή την εξέλιξη ώστε να μην υποβληθούν σε τυχόν ταλαιπωρία τα μέλη μας.

Λυπούμεθα ειλικρινά γι’ αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη και ζητούμε συγνώμη από τα μέλη μας για όποια ταλαιπωρία αντιμετωπίσανε.

Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι,

Το Δ.Σ.

Back to top