Νέα - Ενέργειες

Αγαπητά Μέλη,

Ο αγαπητός φίλος κος Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος του δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας μας έστειλε την συνημμένη ενημέρωση για τον διαδικτυακό εορτασμό των 194 χρόνων από την μάχη του Δίστομου. 

Η εκδήλωση προβλέπεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Φιλικά,

το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

21.01.2021

MAXHDISTOMOY_copy.jpg

Αγαπητά Μέλη,

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της FICM, όπως αυτή ελήφθη από την Γαλλική Ομοσπονδία, δημοσιεύθηκε η νομοθεσία που υποχρεώνει όλα τα οχήματα (και τα αυτοκινούμενα) άνω των 3,5 τόνων να φέρουν ειδική σήμανση στα τυφλά σημεία του οχήματος για λόγους ασφαλείας.

Η ισχύς του νόμου αρχίζει από 1.1.21 και αφορά όχι μόνον τα γαλλικά αλλά όλα γενικώς τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στη Γαλλία. Για περισσότερες λεπτομέρειες, για όσους ενδιαφέρονται, σας παραθέτουμε τους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.legifrance.gouv.fr/eli/arrete/2021/1/5/TRER2034714A/jo/texte

Le communiqué de presse de le Délégation à la Sécurité Routière

https://lebureaudecom.fr/secruriteroutiere/cp_emailing70_janv2021.htm

https://stick-attack.fr/stickers-pour-camions/5529-stickers-officiel-anglemort.html

Ευχαριστούμε,

Το Δ.Σ.

11.01.21

Αγαπητά Μέλη,

Σας ευχόμαστε και πάλι Ευτυχισμένο και καλοτάξιδο το 2021.

Οι δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας δυστυχώς συνεχίζονται με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν και τις υποχρεώσεις της Λέσχης μας. Η Γενική Συνέλευση και η γιορτή με την «κοπή της πίτας» είναι άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθούν και κάτω από ποιες συνθήκες. Το Δ.Σ. προετοιμάζεται και είναι σε αναμονή νεότερων και ευνοικότερων συνθηκών για την διοργάνωσή τους. Σκέψεις και προτάσεις υπάρχουν όμως όλα εξαρτώνται από τις εξελίξεις της πανδημίας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Παρ’ όλα αυτά, το Δ.Σ. εξακολουθεί να εργάζεται για το καλό της Λέσχης μας. Παρά τις δυσκολίες παρακολουθούμε και επιλύουμε όλα τα θέματα που μας αφορούν έτσι ώστε η επάνοδος στην «κανονικότητα» να μας βρουν έτοιμους να συνεχίσουμε.

΄Ετσι λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες οι ναυτιλιακές εταιρίες ενέκριναν ξανά για το 2021 την έκπτωση που παρέχουν στα μέλη μας.

25% η ANEK-SUPERFAST FERRIES του ομίλου ATTICA για τις γραμμές της Αδριατικής και

20% η MINOAN LINES του ομίλου GRIMALDI τόσο για τις γραμμές της Αδριατικής όσο και για τις γραμμές Πειραιά-Χανιά-Πειραιά και Πειραιά-Ηράκλειο-Πειραιά.

Επίσης και οι δύο εταιρίες είδαν πολύ θετικά το αίτημά μας να επεκτείνουν την έκπτωση και σε όλα τα μέλη της FICM. Το Δ.Σ. ενημέρωσε τον Πρόεδρο της FICM κο Claude Guet ο οποίος και μας ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία. Θα επακολουθήσει απ’ ευθείας επικοινωνία της FICM με τις ναυτιλιακές, όπως έχουν ζητήσει οι ίδιες οι εταιρίες. Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας έχουν δοθεί στην FICM και είμαστε στη διάθεσή τους να τους βοηθήσουμε σε ότι χρειασθούν.

Το Δ.Σ. παρακολουθεί και διάφορα άλλα θέματα για τα οποία θα επανέλθουμε όταν θα έχουμε και γι’ αυτά εξελίξεις.

Αγαπητά Μέλη,

Ζητούμε την κατανόησή σας γι’ αυτή την αναγκαστική απομάκρυνση. Σας ζητούμε να σταθείτε δίπλα στην ΕΛΑΤ, δίπλα στο Δ.Σ. και θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να είχαμε επικοινωνία μαζί σας και να ακούσουμε τις γνώμες και τις προτάσεις σας μέσα από το forum της ιστοσελίδας μας ή ακόμη και μέσα από το facebook.

Η πανδημία θα περάσει και η ΕΛΑΤ πρέπει να μείνει όρθια και πιο δυνατή!!

Σας ευχαριστούμε και σύντομα θα επικοινωνήσουμε και πάλι μαζί σας.

Με αγάπη,

Ο Πρόεδρος & το Δ.Σ.

09.01.21

Αγαπητά μέλη, 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας λάβαμε ευχές για τα Χριστούγεννα & τον Καινούργιο Χρόνο μαζί με το ακόλουθο μήνυμα:

///

Αγαπητοί φίλοι του αυτοκινούμενου,

Μετά από έναν πολύ ιδιαίτερο και λυπηρό χρόνο για τους κατοίκους όλης της γης, σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο τέλος γι' αυτό το χρόνο και ελπίζουμε ότι ο επόμενος θα μας επιτρέψει να ξαναρχίσουμε τις δραστηριότητές μας και γρήγορα να ξεχάσουμε την δυσάρεστη αυτή περίοδο.

Αν και η ανασυγκρότηση δεν είναι σίγουρα εμφανής τους ερχόμενους μήνες, σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας συνεχίζει να εργάζεται για την προστασία αυτού του είδους τουρισμού που εκπροσωπούμε.

Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι στην Ομοσπονδία διότι περισσότερο από ποτέ τα δικαιώματά μας υπονομεύονται, κανονισμοί, απαγορεύσεις στάθμευσης, υποχρεώσεις προς τα κάμπινγκ ή εμπορικές περιοχές ...

Ναι, όντας μέλη μιάς λέσχης ή ομοσπονδίας δίνετε την απαραίτητη βαρύτητα για να προσεγγίσουμε τις αρμόδιες αρχές στις διάφορες χώρες και να επιτευχθούν αποτελέσματα χάρις σε αυτό. 

Σε διεθνές επίπεδο, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι διότι έχει γίνει καλή πρόοδος στο θέμα της μετατροπής της άδειας Β. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας οι οποίοι έκαναν φανταστική δουλιά στο θέμα αυτό. 

΄Ομορφες ανακαλύψεις και συναντήσεις μας περιμένουν, ας κάνουμε τα σχέδιά μας, ας βρούμε ξανά στόχους σύμφωνα με έναν κόσμο που μπορεί να είναι διαφορετικός, αλλά ας μείνουμε θετικοί. 

Ευτυχισμένο το Νέο ΄Ετος 2021 για όλους μας και αυτή τη χρονιά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, ευχόμαστε σε όλους και στον καθένα χωριστά, υγεία και φιλία.

Το Δ.Σ. της FICM

///

Επίσης η FICM μας ενημέρωσε ότι το EUROCC 2022  θα γίνει στο Βέλγιο 2-12 Ιουνίου 2022.

Οι 5 πρώτες ημέρες, το βασικό πρόγραμμα, θα διοργανωθεί από την λέσχη ABUM. Η επέκταση των 6 ημερών θα διοργανωθεί από κοινού από τις λέσχες AMI, BMHC, MCB και UML.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις λεπτομέρειες.

Καλές Γιορτές,

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

20.12.20 

43 Eurocc001

christmas

Αγαπητά Μέλη,

    Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες,

                          Καλά & Πολλά ασφαλή ταξείδια ...

        είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα

                                   και τη Νέα Χρονιά!!

 

   Ας προσπαθήσουμε αυτές τις τόσο αλλιώτικες γιορτές να ξαναβρούμε την    

           ανθρωπιά μέσα μας και να πορευτούμε σε μια καλύτερη ζωή,

                                     γεμάτη αλήθεια και φως!!

 

              Με αγάπη,

       Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ                                          Μείνετε ασφαλείς …..

 

 

Αγαπητά Μέλη,

Στο Δ.Σ. στις 5.11.20 παραιτήθηκαν ο Πρόεδρος Στέλιος Μπόνης και ο Ταμίας Μιχάλης Κουτσομπίνας για προσωπικούς λόγους και για λόγους υγείας, αντίστοιχα.

΄Εγινε αναδιάρθρωση του Δ.Σ. ως εξής:

Πρόεδρος & Ταμίας ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ

Γεν. Γραμματέας       ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

΄Εφορος                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΣ

Μέλη                           ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΤΕΛΟΥ & ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΜΒΑΣΗΣ

Σύμφωνα με το καταστατικό το 5μελές Δ.Σ. έχει δικαίωμα να συνεχίσει την λειτουργία του.

Το νέο σχήμα λοιπόν, παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, θα συνεχίσει να εργάζεται για την ΕΛΑΤ και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία της Λέσχης μέχρι και την επόμενη Γενική Συνέλευση, όταν αυτή καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους να είναι καλά, ψύχραιμοι και με υπομονή για να βγούμε όλοι υγιείς από αυτή την δοκιμασία.

Το Δ.Σ.

7/11/20

Αγαπητά Μέλη,

Στις 22.10.20 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού το ραντεβού που είχε ζητήσει το Δ.Σ. τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν δύο ειδικοί σύμβουλοι του Υπουργού και από την ΕΛΑΤ ο Πρόεδρος και η Γ.Γ. του Δ.Σ.

΄Εγινε από πλευράς μας πλήρης ενημέρωση για την ΕΛΑΤ (δραστηριότητες, συμμετοχή στη FICM, κλπ.) επίσης για τα αυτοκινούμενα και τον περιηγητικό τουρισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Αναλύθηκαν με λεπτομέρειες όλα τα θέματα/προβλήματα που αφορούν το αυτοκινούμενο. Τονίσαμε κυρίως την ανάγκη ύπαρξης Νομοθετικού Πλαισίου το οποίο θα ορίζει τους κανόνες δημιουργίας και λειτουργίας του Camper Stop το οποίο θα δώσει σε Δήμους αλλά και ιδιώτες την δυνατότητα να προχωρήσουν στην ίδρυσή τους.

Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο με περιγραφές, στοιχεία, λεπτομέρειες και φωτογραφίες για τον περιηγητικό τουρισμό και το Camper Stop. Επίσης επιστολή του Προέδρου της FICM αλλά και τέως υπουργών για το θέμα αυτό.

Τέλος αναφερθήκαμε και στο πρόβλημα των διοδίων, αν και δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά επικουρικά ζητώντας την βοήθειά τους.

Η αντιμετώπιση από πλευράς του Υπουργείου ήταν πολύ θετική, έδειξαν ενδιαφέρον και ζήτησαν πολλές διευκρινήσεις και στοιχεία και τέλος μας υποσχέθηκαν ότι πολύ σύντομα θα επικοινωνήσουν μαζί μας.

Ευχόμαστε αυτό να γίνει σύντομα και να υπάρξει κάποια πρόοδος.

Φιλικά

Το Δ.Σ.

23.10.20

Αγαπητά Μέλη,

Μετά από πολλές προσπάθειες και έρευνα για να βρεθεί χώρος αλλά και Δήμος που θα επέτρεπε την μαζική συγκέντρωση αυτοκινουμένων, ο Δήμος Αντίκυρας-Διστόμου-Αράχωβας και ο Δήμαρχος κος Γιάννης Σταθάς απάντησε θετικά στο αίτημά μας.

΄Ετσι από 16-18/10/20 συγκεντρωνόμαστε στην Αντίκυρα, στο γνωστό μέρος (πίσω από την εκκλησία) : Ν 38 22 28  Ε 22 37 36.

Θα βρεθούμε και πάλι, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας & ασφάλειας για να πούμε τα νέα μας, να μιλήσουμε για τη Λέσχη μας και το μέλλον της.

Θα χαρούμε πολύ να δούμε όσους περισσότερο γίνεται και να σας κεράσουμε για το καλωσόρισμα!!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Αγαπητά Μέλη,

Με σημερινή επιστολή ο Προέδρος της FICM ανακοίνωσε την ακύρωση της Γ.Σ. που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο στο Blavozy της Γαλλίας. Λόγω των προβλημάτων με τον κορωνοιό πάνω από το 50% των αντιπροσωπειών δεν θα παραστεί και έτσι η Γ.Σ. αναβάλλεται για το 2021.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

Σεπτέμβριος 8, 2020.

Αγαπητά Μέλη,

Ελπίζουμε ότι παρά τις δυσκολίες με τον κορωνοιό περάσατε όμορφα και ευχάριστα το καλοκαίρι σας, χωρίς απρόοπτα και με ασφάλεια. Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι πληροφορίες που έχουμε για τις εξορμήσεις των μελών της ΕΛΑΤ.

Στο διάστημα που πέρασε το Δ.Σ. ήρθε σε επαφή με διάφορους δήμους & κοινότητες ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια εκδρομή για τον Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας και όλα τα μέτρα ασφαλείας. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε την άρνηση των δημοτικών αρχών να μας παραχωρήσουν χώρο για συγκέντρωση λόγω των περιοριστικών μέτρων. Το Δ.Σ. θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να είναι έτοιμο όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί. Επίσης επεξεργαζόμαστε άλλους τρόπους για να μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Πανευρωπαική Ομοσπονδία μας FICM αφού ακόμη δεν υπάρχει πρόβλεψη για το EUROCC του 2021. Για το 2022 όμως η λέσχη ABUM του Βελγίου ανέλαβε να διοργανώσει την εκδήλωση στην πόλη Saive, στα περίχωρα της Liege, Wallonia Βελγίου. Το βασικό πρόγραμμα θα γίνει 1-6 Ιουνίου 2022 και η επέκταση 6-11 Ιουνίου. Να ευχηθούμε ότι θα πάνε όλα καλά.

Επίσης η FICM αποφάσισε, με επιφύλαξη για τις εξελίξεις του κορωνοιού, την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης στην πόλη Blavozy της Γαλλίας από 13 έως 16 Οκτωβρίου 2020 και ζήτησε τα ονόματα των συμμετεχόντων. Από το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ δεν θα μπορέσει να μεταβεί κανένα μέλος, λόγω προσωπικών προβλημάτων αλλά και λόγω κορωνοιού. Την ΕΛΑΤ θα εκπροσωπήσει το μέλος μας κ. Θανάσης Τόλης, ο οποίος ήδη ενημέρωσε την FICM ότι θα παρευρεθεί, κορωνοιού επιτρέποντος.

Το Δ.Σ. θέλει να ενημερώσει τα μέλη της ΕΛΑΤ ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν εργάζεται για την επίλυση διαφόρων θεμάτων και θα συνεχίσει ακόμη πιο εντατικά.

Ευχόμαστε σε όλους να είστε καλά και να προσέχετε!!!

Σεπτέμβριος 7, 2020.

Αγαπητά Μέλη,

Λόγω της ακύρωσης του EUROCC της Ισπανίας δεν κατέστη δυνατόν να γίνει και η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Για το λόγο αυτό και επειδή έληγε η θητεία δύο μελών του Δ.Σ. η Ομοσπονδία αποφάσισε και προέβη στα εξής:

1) Αναμόρφωσε και συμπλήρωσε άρθρο στον Εσωτερικό της Κανονισμό για να επιτρέπεται – σε εξαιρετικές περιπτώσεις - η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και ψηφοφορίας δι’ αλληλογραφίας. Περιγράφεται ακριβώς η διαδικασία ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

2) Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για τα πεπραγμένα του 2019 (σχετική επιστολή του Προέδρου έχουμε ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΤ) επίσης ο Ταμίας μας ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση.

3) Υποβλήθηκαν οι αιτήσεις για την συμπλήρωση του Δ.Σ. ως εξής:

- για την ανανέωση της θητείας τους οι κ.κ. Daniel Collombet και Αθανάσιος Τόλης

- αίτηση για νέο μέλος από τον κ. Geert De Vriendt

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 26.06.2020 (το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ εψήφισε σύμφωνα με τις οδηγίες της Ομοσπονδίας) και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1) Εγκρίθηκε ο Απολογισμός Πεπραγμένων και ο Οικονομικός Απολογισμός

2) Το νέο Δ.Σ. της ομοσπονδίας είναι το εξής:

Claude Guet (Γαλλία) - Πρόεδρος, Daniel Collombet (Γαλλία) - Ταμίας, Didier Verriest (Βέλγιο) - Γραμματέας, Mario Mariani (Ιταλία) – Αντιπρόεδρος, Philippe Babault (Ελβετία) - Μέλος, Geert Devriendt (Βέλγιο) – Μέλος και Αθανάσιος Τόλης (Ελλάδα) - Μέλος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας F.I.C.M. αποτελείται από: Πρόεδρο – Ταμία – Γραμματέα και Αντιπρόεδρο.

Θα σας ενημερώσουμε για ότι άλλο προκύψει από πλευράς Ομοσπονδίας F.I.C.M.

Το Δ.Σ. έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο μέλος μας Αθανάσιο Τόλη για την επανεκλογή του.

Καλές διακοπές,

Το Δ.Σ.

30.06.20

Back to top