Νέα - Ενέργειες

Αγαπητά Μέλη,

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τον θάνατο του φίλου και μέλους μας ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που έφυγε από κοντά μας το Σάββατο 3.4.21.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ζωντάνια του και την αγάπη του για τις εκδρομές.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

Καλό Παράδεισο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Χρ. Γαλανάκης / Πρόεδρος

Αγαπητά Μέλη,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – γιού της Δώρας & του Βασίλη Αετού.

Ο δικός μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που με τόση χαρά μας συντρόφευε στις εκδηλώσεις της ΕΛΑΤ και τόσο απλόχερα μας χάριζε το γέλιο του δεν είναι πια μαζί μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους γονείς του Δώρα & Βασίλη και στην αδελφή του Μαρία γι’ αυτή τους την μεγάλη απώλεια. Τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

Σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας η ΕΛΑΤ αντί στεφάνου κατέθεσε δωρεά στο φιλανθρωπικό σωματείο ΕΛΕΠΑΠ-Βόλου.

Καλό Παράδεισο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Χρ. Γαλανάκης / Πρόεδρος

Αγαπητά Μέλη,

Λόγω παράτασης και αύξησης των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, δεν κατέστη δυνατόν να συναντηθεί η επιτροπή για την κλήρωση των δωρεάν εισιτηρίων.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ευχαριστούμε,

Για το Δ.Σ.

Χρυσ. Γαλανάκης/Πρόεδρος

 

Αγαπητά Μέλη,

 

Λόγω της αύξησης των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία, η κλήρωση που είχε προγραμματιστεί για 12.03.2021 αναβάλλεται για μία εβδομάδα.

Θα πραγματοποιηθεί στις 19.03.2021 εφ’ όσον οι συνθήκες θα το επιτρέπουν.

 

Σας ευχαριστούμε και θα σας κρατάμε ενήμερους.

 

Φιλικά,

Για το Δ.Σ.

Χρ. Γαλανάκης / Πρόεδρος

Αγαπητά Μέλη,

Στις 12.03.2021 θα γίνει η κλήρωση των δωρεάν εισιτηρίων που και εφέτος μας χορήγησαν οι ναυτιλιακές εταιρίες ANEK LINES/SUPERFAST FERRIES και MINOAN LINES/GRIMALDI GROUP.

Στην κλήρωση θα συμμετέχουν όσα μέλη έχουν πληρώσει την συνδρομή του 2020. ΄Οποιο μέλος δεν έχει καταβάλει την συνδρομή του 2020 αλλά επιθυμεί να συμπεριληφθεί στην κλήρωση, παρακαλούμε να καταβάλει την συνδρομή του (€40.- καθαρά) στον λογαριασμό της ΕΛΑΤ στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ έως 08.03.2021.

Η κλήρωση θα γίνει παρουσία του Δ.Σ. και των μελών της Εξελεγκτικής επιτροπής. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί με νέο μήνυμα.

Σας ευχαριστούμε,

Για το Δ.Σ.

Χρ. Γαλανάκης/Πρόεδρος

21.02.2021

 

Αγαπητά Μέλη,

Ευχόμαστε να είσαστε όλοι καλά, υγιής και με αποθέματα υπομονής μέχρι να βγούμε από αυτή την δύσκολη περίοδο.

΄Όπως δείχνουν τα γεγονότα και οι προβλέψεις, δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε Γενική Συνέλευση με φυσική παρουσία τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Απριλίου. Παρά τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία (κάτι που το διερευνήσαμε πολύ) δεν είναι δυνατή η σύγκληση Γ.Σ. με τηλεδιάσκεψη λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών αλλά και κυρίως λόγω των ιδιαίτερων αδυναμιών που έχουν ορισμένα μέλη τα οποία φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ή να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να συμμετέχουν στη Γ.Σ.

Επίσης δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε εκδρομές – τουλάχιστον μέχρι να αρθούν τα μέτρα για τις μαζικές συγκεντρώσεις που δεν ξέρουμε αν και πότε θα γίνει αυτό. Εννοείτε πως όταν μπορέσουμε θα προχωρήσουμε σε μια εκδρομή για να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψη τα παραπάνω, τις οικονομικές υποχρεώσεις της Λέσχης για το 2021 και το υπόλοιπο του ταμείου, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2021.

Τέλος θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι το Δ.Σ. εργάζεται για διάφορα θέματα και όταν θα υπάρχει κάποια εξέλιξη θα σας ενημερώνει.

Ευχόμαστε και πάλι σε όλους σας να είστε καλά.

Φιλικά,

Ο Πρόεδρος Χρ. Γαλανάκης

Και το Διοικητικό Συμβούλιο

14/02/2021

Αγαπητά Μέλη,

Ο αγαπητός φίλος κος Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος του δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας μας έστειλε την συνημμένη ενημέρωση για τον διαδικτυακό εορτασμό των 194 χρόνων από την μάχη του Δίστομου. 

Η εκδήλωση προβλέπεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Φιλικά,

το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

21.01.2021

MAXHDISTOMOY_copy.jpg

Αγαπητά Μέλη,

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της FICM, όπως αυτή ελήφθη από την Γαλλική Ομοσπονδία, δημοσιεύθηκε η νομοθεσία που υποχρεώνει όλα τα οχήματα (και τα αυτοκινούμενα) άνω των 3,5 τόνων να φέρουν ειδική σήμανση στα τυφλά σημεία του οχήματος για λόγους ασφαλείας.

Η ισχύς του νόμου αρχίζει από 1.1.21 και αφορά όχι μόνον τα γαλλικά αλλά όλα γενικώς τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στη Γαλλία. Για περισσότερες λεπτομέρειες, για όσους ενδιαφέρονται, σας παραθέτουμε τους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.legifrance.gouv.fr/eli/arrete/2021/1/5/TRER2034714A/jo/texte

Le communiqué de presse de le Délégation à la Sécurité Routière

https://lebureaudecom.fr/secruriteroutiere/cp_emailing70_janv2021.htm

https://stick-attack.fr/stickers-pour-camions/5529-stickers-officiel-anglemort.html

Ευχαριστούμε,

Το Δ.Σ.

11.01.21

Αγαπητά Μέλη,

Σας ευχόμαστε και πάλι Ευτυχισμένο και καλοτάξιδο το 2021.

Οι δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας δυστυχώς συνεχίζονται με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν και τις υποχρεώσεις της Λέσχης μας. Η Γενική Συνέλευση και η γιορτή με την «κοπή της πίτας» είναι άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθούν και κάτω από ποιες συνθήκες. Το Δ.Σ. προετοιμάζεται και είναι σε αναμονή νεότερων και ευνοικότερων συνθηκών για την διοργάνωσή τους. Σκέψεις και προτάσεις υπάρχουν όμως όλα εξαρτώνται από τις εξελίξεις της πανδημίας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Παρ’ όλα αυτά, το Δ.Σ. εξακολουθεί να εργάζεται για το καλό της Λέσχης μας. Παρά τις δυσκολίες παρακολουθούμε και επιλύουμε όλα τα θέματα που μας αφορούν έτσι ώστε η επάνοδος στην «κανονικότητα» να μας βρουν έτοιμους να συνεχίσουμε.

΄Ετσι λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες οι ναυτιλιακές εταιρίες ενέκριναν ξανά για το 2021 την έκπτωση που παρέχουν στα μέλη μας.

25% η ANEK-SUPERFAST FERRIES του ομίλου ATTICA για τις γραμμές της Αδριατικής και

20% η MINOAN LINES του ομίλου GRIMALDI τόσο για τις γραμμές της Αδριατικής όσο και για τις γραμμές Πειραιά-Χανιά-Πειραιά και Πειραιά-Ηράκλειο-Πειραιά.

Επίσης και οι δύο εταιρίες είδαν πολύ θετικά το αίτημά μας να επεκτείνουν την έκπτωση και σε όλα τα μέλη της FICM. Το Δ.Σ. ενημέρωσε τον Πρόεδρο της FICM κο Claude Guet ο οποίος και μας ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία. Θα επακολουθήσει απ’ ευθείας επικοινωνία της FICM με τις ναυτιλιακές, όπως έχουν ζητήσει οι ίδιες οι εταιρίες. Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας έχουν δοθεί στην FICM και είμαστε στη διάθεσή τους να τους βοηθήσουμε σε ότι χρειασθούν.

Το Δ.Σ. παρακολουθεί και διάφορα άλλα θέματα για τα οποία θα επανέλθουμε όταν θα έχουμε και γι’ αυτά εξελίξεις.

Αγαπητά Μέλη,

Ζητούμε την κατανόησή σας γι’ αυτή την αναγκαστική απομάκρυνση. Σας ζητούμε να σταθείτε δίπλα στην ΕΛΑΤ, δίπλα στο Δ.Σ. και θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα να είχαμε επικοινωνία μαζί σας και να ακούσουμε τις γνώμες και τις προτάσεις σας μέσα από το forum της ιστοσελίδας μας ή ακόμη και μέσα από το facebook.

Η πανδημία θα περάσει και η ΕΛΑΤ πρέπει να μείνει όρθια και πιο δυνατή!!

Σας ευχαριστούμε και σύντομα θα επικοινωνήσουμε και πάλι μαζί σας.

Με αγάπη,

Ο Πρόεδρος & το Δ.Σ.

09.01.21

Αγαπητά μέλη, 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας λάβαμε ευχές για τα Χριστούγεννα & τον Καινούργιο Χρόνο μαζί με το ακόλουθο μήνυμα:

///

Αγαπητοί φίλοι του αυτοκινούμενου,

Μετά από έναν πολύ ιδιαίτερο και λυπηρό χρόνο για τους κατοίκους όλης της γης, σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο τέλος γι' αυτό το χρόνο και ελπίζουμε ότι ο επόμενος θα μας επιτρέψει να ξαναρχίσουμε τις δραστηριότητές μας και γρήγορα να ξεχάσουμε την δυσάρεστη αυτή περίοδο.

Αν και η ανασυγκρότηση δεν είναι σίγουρα εμφανής τους ερχόμενους μήνες, σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας συνεχίζει να εργάζεται για την προστασία αυτού του είδους τουρισμού που εκπροσωπούμε.

Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι στην Ομοσπονδία διότι περισσότερο από ποτέ τα δικαιώματά μας υπονομεύονται, κανονισμοί, απαγορεύσεις στάθμευσης, υποχρεώσεις προς τα κάμπινγκ ή εμπορικές περιοχές ...

Ναι, όντας μέλη μιάς λέσχης ή ομοσπονδίας δίνετε την απαραίτητη βαρύτητα για να προσεγγίσουμε τις αρμόδιες αρχές στις διάφορες χώρες και να επιτευχθούν αποτελέσματα χάρις σε αυτό. 

Σε διεθνές επίπεδο, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι διότι έχει γίνει καλή πρόοδος στο θέμα της μετατροπής της άδειας Β. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας οι οποίοι έκαναν φανταστική δουλιά στο θέμα αυτό. 

΄Ομορφες ανακαλύψεις και συναντήσεις μας περιμένουν, ας κάνουμε τα σχέδιά μας, ας βρούμε ξανά στόχους σύμφωνα με έναν κόσμο που μπορεί να είναι διαφορετικός, αλλά ας μείνουμε θετικοί. 

Ευτυχισμένο το Νέο ΄Ετος 2021 για όλους μας και αυτή τη χρονιά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, ευχόμαστε σε όλους και στον καθένα χωριστά, υγεία και φιλία.

Το Δ.Σ. της FICM

///

Επίσης η FICM μας ενημέρωσε ότι το EUROCC 2022  θα γίνει στο Βέλγιο 2-12 Ιουνίου 2022.

Οι 5 πρώτες ημέρες, το βασικό πρόγραμμα, θα διοργανωθεί από την λέσχη ABUM. Η επέκταση των 6 ημερών θα διοργανωθεί από κοινού από τις λέσχες AMI, BMHC, MCB και UML.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις λεπτομέρειες.

Καλές Γιορτές,

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

20.12.20 

43 Eurocc001

christmas

Αγαπητά Μέλη,

    Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες,

                          Καλά & Πολλά ασφαλή ταξείδια ...

        είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα

                                   και τη Νέα Χρονιά!!

 

   Ας προσπαθήσουμε αυτές τις τόσο αλλιώτικες γιορτές να ξαναβρούμε την    

           ανθρωπιά μέσα μας και να πορευτούμε σε μια καλύτερη ζωή,

                                     γεμάτη αλήθεια και φως!!

 

              Με αγάπη,

       Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ                                          Μείνετε ασφαλείς …..

 

 

Back to top