Νέα - Ενέργειες

Αγαπητά Μέλη,

Στις 22.10.20 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού το ραντεβού που είχε ζητήσει το Δ.Σ. τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν δύο ειδικοί σύμβουλοι του Υπουργού και από την ΕΛΑΤ ο Πρόεδρος και η Γ.Γ. του Δ.Σ.

΄Εγινε από πλευράς μας πλήρης ενημέρωση για την ΕΛΑΤ (δραστηριότητες, συμμετοχή στη FICM, κλπ.) επίσης για τα αυτοκινούμενα και τον περιηγητικό τουρισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Αναλύθηκαν με λεπτομέρειες όλα τα θέματα/προβλήματα που αφορούν το αυτοκινούμενο. Τονίσαμε κυρίως την ανάγκη ύπαρξης Νομοθετικού Πλαισίου το οποίο θα ορίζει τους κανόνες δημιουργίας και λειτουργίας του Camper Stop το οποίο θα δώσει σε Δήμους αλλά και ιδιώτες την δυνατότητα να προχωρήσουν στην ίδρυσή τους.

Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο με περιγραφές, στοιχεία, λεπτομέρειες και φωτογραφίες για τον περιηγητικό τουρισμό και το Camper Stop. Επίσης επιστολή του Προέδρου της FICM αλλά και τέως υπουργών για το θέμα αυτό.

Τέλος αναφερθήκαμε και στο πρόβλημα των διοδίων, αν και δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά επικουρικά ζητώντας την βοήθειά τους.

Η αντιμετώπιση από πλευράς του Υπουργείου ήταν πολύ θετική, έδειξαν ενδιαφέρον και ζήτησαν πολλές διευκρινήσεις και στοιχεία και τέλος μας υποσχέθηκαν ότι πολύ σύντομα θα επικοινωνήσουν μαζί μας.

Ευχόμαστε αυτό να γίνει σύντομα και να υπάρξει κάποια πρόοδος.

Φιλικά

Το Δ.Σ.

23.10.20

Αγαπητά Μέλη,

Μετά από πολλές προσπάθειες και έρευνα για να βρεθεί χώρος αλλά και Δήμος που θα επέτρεπε την μαζική συγκέντρωση αυτοκινουμένων, ο Δήμος Αντίκυρας-Διστόμου-Αράχωβας και ο Δήμαρχος κος Γιάννης Σταθάς απάντησε θετικά στο αίτημά μας.

΄Ετσι από 16-18/10/20 συγκεντρωνόμαστε στην Αντίκυρα, στο γνωστό μέρος (πίσω από την εκκλησία) : Ν 38 22 28  Ε 22 37 36.

Θα βρεθούμε και πάλι, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας & ασφάλειας για να πούμε τα νέα μας, να μιλήσουμε για τη Λέσχη μας και το μέλλον της.

Θα χαρούμε πολύ να δούμε όσους περισσότερο γίνεται και να σας κεράσουμε για το καλωσόρισμα!!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Αγαπητά Μέλη,

Με σημερινή επιστολή ο Προέδρος της FICM ανακοίνωσε την ακύρωση της Γ.Σ. που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο στο Blavozy της Γαλλίας. Λόγω των προβλημάτων με τον κορωνοιό πάνω από το 50% των αντιπροσωπειών δεν θα παραστεί και έτσι η Γ.Σ. αναβάλλεται για το 2021.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

Σεπτέμβριος 8, 2020.

Αγαπητά Μέλη,

Ελπίζουμε ότι παρά τις δυσκολίες με τον κορωνοιό περάσατε όμορφα και ευχάριστα το καλοκαίρι σας, χωρίς απρόοπτα και με ασφάλεια. Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι πληροφορίες που έχουμε για τις εξορμήσεις των μελών της ΕΛΑΤ.

Στο διάστημα που πέρασε το Δ.Σ. ήρθε σε επαφή με διάφορους δήμους & κοινότητες ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια εκδρομή για τον Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας και όλα τα μέτρα ασφαλείας. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε την άρνηση των δημοτικών αρχών να μας παραχωρήσουν χώρο για συγκέντρωση λόγω των περιοριστικών μέτρων. Το Δ.Σ. θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να είναι έτοιμο όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί. Επίσης επεξεργαζόμαστε άλλους τρόπους για να μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Πανευρωπαική Ομοσπονδία μας FICM αφού ακόμη δεν υπάρχει πρόβλεψη για το EUROCC του 2021. Για το 2022 όμως η λέσχη ABUM του Βελγίου ανέλαβε να διοργανώσει την εκδήλωση στην πόλη Saive, στα περίχωρα της Liege, Wallonia Βελγίου. Το βασικό πρόγραμμα θα γίνει 1-6 Ιουνίου 2022 και η επέκταση 6-11 Ιουνίου. Να ευχηθούμε ότι θα πάνε όλα καλά.

Επίσης η FICM αποφάσισε, με επιφύλαξη για τις εξελίξεις του κορωνοιού, την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης στην πόλη Blavozy της Γαλλίας από 13 έως 16 Οκτωβρίου 2020 και ζήτησε τα ονόματα των συμμετεχόντων. Από το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ δεν θα μπορέσει να μεταβεί κανένα μέλος, λόγω προσωπικών προβλημάτων αλλά και λόγω κορωνοιού. Την ΕΛΑΤ θα εκπροσωπήσει το μέλος μας κ. Θανάσης Τόλης, ο οποίος ήδη ενημέρωσε την FICM ότι θα παρευρεθεί, κορωνοιού επιτρέποντος.

Το Δ.Σ. θέλει να ενημερώσει τα μέλη της ΕΛΑΤ ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν εργάζεται για την επίλυση διαφόρων θεμάτων και θα συνεχίσει ακόμη πιο εντατικά.

Ευχόμαστε σε όλους να είστε καλά και να προσέχετε!!!

Σεπτέμβριος 7, 2020.

Αγαπητά Μέλη,

Λόγω της ακύρωσης του EUROCC της Ισπανίας δεν κατέστη δυνατόν να γίνει και η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Για το λόγο αυτό και επειδή έληγε η θητεία δύο μελών του Δ.Σ. η Ομοσπονδία αποφάσισε και προέβη στα εξής:

1) Αναμόρφωσε και συμπλήρωσε άρθρο στον Εσωτερικό της Κανονισμό για να επιτρέπεται – σε εξαιρετικές περιπτώσεις - η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και ψηφοφορίας δι’ αλληλογραφίας. Περιγράφεται ακριβώς η διαδικασία ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

2) Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για τα πεπραγμένα του 2019 (σχετική επιστολή του Προέδρου έχουμε ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΤ) επίσης ο Ταμίας μας ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση.

3) Υποβλήθηκαν οι αιτήσεις για την συμπλήρωση του Δ.Σ. ως εξής:

- για την ανανέωση της θητείας τους οι κ.κ. Daniel Collombet και Αθανάσιος Τόλης

- αίτηση για νέο μέλος από τον κ. Geert De Vriendt

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 26.06.2020 (το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ εψήφισε σύμφωνα με τις οδηγίες της Ομοσπονδίας) και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1) Εγκρίθηκε ο Απολογισμός Πεπραγμένων και ο Οικονομικός Απολογισμός

2) Το νέο Δ.Σ. της ομοσπονδίας είναι το εξής:

Claude Guet (Γαλλία) - Πρόεδρος, Daniel Collombet (Γαλλία) - Ταμίας, Didier Verriest (Βέλγιο) - Γραμματέας, Mario Mariani (Ιταλία) – Αντιπρόεδρος, Philippe Babault (Ελβετία) - Μέλος, Geert Devriendt (Βέλγιο) – Μέλος και Αθανάσιος Τόλης (Ελλάδα) - Μέλος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας F.I.C.M. αποτελείται από: Πρόεδρο – Ταμία – Γραμματέα και Αντιπρόεδρο.

Θα σας ενημερώσουμε για ότι άλλο προκύψει από πλευράς Ομοσπονδίας F.I.C.M.

Το Δ.Σ. έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο μέλος μας Αθανάσιο Τόλη για την επανεκλογή του.

Καλές διακοπές,

Το Δ.Σ.

30.06.20

Αγαπητοί φίλοι μέλη της I.F.M.C.,

Στις χώρες μας όλοι βιώνουμε μια ιδιαίτερη εποχή με παρατεταμένους περιορισμούς, αυτή η χρονιά 2020 δεν είναι τελικά σαν τις άλλες.

Οι λέσχες μας, που διευθύνονται από ομάδες εθελοντών και με περιορισμένα και όχι εμπορικά μέσα, δυσκολεύονται να αναλάβουν οικονομικές δεσμεύσεις χωρίς να γνωρίζουν την εξέλιξη της κατάστασης.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε ένα επιβεβαιωμένο σχέδιο για το EuroCC του 2021.

 

Πράγματι, οι Ισπανοί δυστυχώς αποφάσισαν να μην αναβάλουν την διοργάνωση για το τρέχον έτος και δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης οι Γερμανοί δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν το αρχικό τους έργο. Ωστόσο, να είστε σίγουροι ότι οι διαχειριστές σας εντός της Ομοσπονδίας κάνουν ό,τι μπορούν για να προβλέψουν το μέλλον και να οργανώσουν μια διεθνή επανένωση το συντομότερο δυνατόν.

 

Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η I.F.M.C. δεν περιορίζεται στον συντονισμό του EuroCC που διοργανώνεται από τις συνεργαζόμενες λέσχες.

Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, και αυτό από την ίδρυσή της πάνω από 40 χρόνια πριν, εργάζεται με τις δημόσιες αρχές για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αυτοκινητιστών διεθνώς. Εργαζόμαστε επίσης για να ανοιχτούμε και σε άλλες χώρες και λέσχες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό το είδος αναψυχής έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη.

 

Η I.F.M.C. είναι η μόνη Ομοσπονδία 100% Αυτοκινουμένων που προασπίζεται τα δικαιώματα των αυτοκινουμένων σε όλη την Ευρώπη. Από τον Ιούλιο του 2019 η I.F.M.C. είναι σε συνεργασία με την ΑDAC, την OAMTC (Αυστριακή Λέσχη Αυτοκινήτων) και την ECF (την Ευρωπαική Ομοσπονδία Τροχοσπίτων).

Επί του παρόντος, οι ομάδες υποβάλουν σχέδια και εργάζονται συγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαικής Κοινότητας, για την προσαρμογή της άδειας Β μέχρι 4,5 τόνους, για τον πραγματικό εναρμονισμό των κανονισμών , για ελάχιστο ωφέλιμο φορτίο 500 κιλά, πρότυπα κατά της ρύπανσης, κλπ.

Σε επίπεδο Ενώσεων, Ομοσπονδιών και Λεσχών, έχουν επιτευχθεί συγκεκριμένα αποτελέσματα χάρη στην τακτική δουλειά των εθελοντών (χώροι σέρβις, χώροι στάθμευσης).

Είμαστε επίσης τυχεροί που είμαστε σε θέση να συνομιλούμε με Ευρωπαίους κατασκευαστές.

 

Θέλουμε να συνεχίσουμε την προάσπιση αυτού του είδους αναψυχής, και για να γίνει αυτό χρειάζεται να είμαστε αντιπροσωπευτικοί και να ανασυνταχθούμε. Οι Διεθνής ομοσπονδίες αυξάνουν την αντιπροσωπευτικότητά μας με όλες τις αρχές για τον σεβασμό της ελευθερίας στάθμευσης και των δικαιωμάτων μας ως καταναλωτών.

Η ελευθερία να ταξιδεύουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες μας, αλλά και η δύναμη της ομαδοποίησης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Περισσότεροι άνθρωποι για να είμαστε πιο δυνατοί.

 

Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις της κατάστασης και τις εξελίξεις των θεμάτων.

Χαιρετισμούς,

Claude Guet / Πρόεδρος

Αγαπητά Μέλη,

Το πρόβλημα με τον κορωνοιό δεν μας επέτρεψε να οργανώσουμε τις εκδρομές Απριλίου & Μαίου. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε ούτε και την εκδρομή του Ιουνίου. Το Δ.Σ. αισθάνεται μεγάλη ευθύνη για μια τέτοια συγκέντρωση και επίσης σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας εξακολουθεί η απαγόρευση για πολυπληθής συγκεντρώσεις. Επίσης πολλοί Δήμοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για παραχώρηση χώρου σε μεγάλο αριθμό αυτοκινουμένων που συνεπάγεται και μαζική συγκέντρωση ατόμων.

Ευελπιστούμε ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί ή τουλάχιστον θα είναι καλύτερη από το Σεπτέμβριο ώστε να συναντηθούμε και πάλι.

Με χαρά όμως παρακολουθούμε τις μεμονωμένες εκδρομές που πραγματοποιούν τα μέλη μας ή ακόμη και σε μικρές παρέες και ευχόμαστε να περνάνε όλοι καλά (τηρουμένων των μέτρων και των αποστάσεων!!).

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι όλο αυτό το διάστημα το Δ.Σ. ήταν σε συνεχή επαφή για όλα τα θέματα που αφορούν την ΕΛΑΤ και θα εξακολουθήσει το ίδιο και τους επόμενους μήνες.   ΄Εχουμε ήδη ζητήσει ραντεβού με τον Υπουργό Τουρισμού (για δεύτερη φορά) καθώς και με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΟΤ για να συζητήσουμε τα προβλήματα του αυτοκινούμενου και κυρίως το θέμα του camper-stop. Πιέζουμε και για τα δύο ραντεβού.

΄Εχουμε επικοινωνία με μια σειρά δήμους για μια μελλοντική εκδρομή στα μέρη τους αλλά και για την προώθηση του camper-stop.

Επίσης παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Πανευρωπαική Ομοσπονδία. Λόγω της ακύρωσης του EUROCC της Ισπανίας (όπως και της Γερμανίας για το 2021) δεν καθίσταται δυνατή η Γενική Συνέλευση. ΄Ετσι η FICM αποφάσισε και ενημέρωσε τα μέλη της με e-mail για τα πεπραγμένα, τον οικονομικό απολογισμό και τις υποψηφιότητες για την συμπλήρωση του Δ.Σ. Επίσης ο Πρόεδρος κος Claude Guet έστειλε ενημερωτική επιστολή την οποία και αναρτούμε σε μετάφραση στο επόμενο άρθρο.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!!!!!

Το Δ.Σ.

Ο Μάιος μας έφτασε και μπορεί να μην τον προυπαντήσαμε παιδιά στην εξοχή …..

όμως σίγουρα, αφού είμαστε καλά, προετοιμαζόμαστε για αργότερα.

Καλό μήνα!!!!

Και μην ξεχνάτε…. Συνεχίζουμε να προσέχουμε!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Σπύρος Βασιλείου - "Πρωτομαγιά"

6

Αγαπητά Μέλη,

Σας παραθέτουμε μήνυμα που λάβαμε από τον Γενικό Γραμματέα τη FICM κο Didier Verriest:

////

Η Γερμανία ανακοίνωσε την ακύρωση της οργάνωσης του Eurocc 2021 λόγω του Κορονοιού.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εναλλακτική λύση.

Να είστε βέβαιοι ότι φροντίζουμε τα πάντα ώστε να οργανώσουμε τον επόμενο χρόνο, αλλά όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας και αυτή τη στιγμή όπως όλοι είμαστε στο άγνωστο.

Ελπίζουμε με όλη μας την καρδιά να συναντηθούμε ξανά σε καλύτερες ημέρες.

Φροντίστε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

////

Το Δ.Σ.

16.04.2020

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ εύχεται σε ΟΛΑ τα Μέλη 

αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα να είναι ευκαιρία επιστροφής στην αλληλεγγύη

και την ελπίδα για ζωή φωτεινή και γεμάτη αγάπη!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !!!

Easter2020

Αγαπητά Μέλη,

Μετά την ακύρωση του EUROCC της Ισπανίας, οι διοργανωτές μας επέστρεψαν τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι συμμετέχοντες τα οποία ήδη κατετέθησαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επίσης λόγω των εορτών του Πάσχα, το Δ.Σ. για λογαριασμό όλων των μελών της ΕΛΑΤ έστειλε Πασχαλινές Ευχές στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της FICM αλλά και σε όλες (45 συνολικά) τις λέσχες-μέλη της FICM. Αρκετές από αυτές έχουν ήδη απαντήσει με ευχές.

Τέλος, το Δ.Σ. παρακολουθεί (όπως όλοι) τις εξελίξεις, υπάρχει συνεχής επικοινωνία των μελών του έτσι ώστε να είναι έτοιμο για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ΕΛΑΤ, όταν αυτό θα είναι εφικτό.

Καλή συνέχεια σε όλους και μην ξεχνάτε ….. Μένουμε Σπίτι!!!!

08.04.2020

Μένω σπίτι

Back to top