Νέα - Ενέργειες

Αγαπητοί φίλοι & μέλη της ΕΛΑΤ,

Μετά τις πρόσφατες αναφορές από τα μέλη μας για το πρόβλημα που αντιμετώπισαν κατά την στάθμευσή τους στην Αρκίτσα, επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ο οποίος μας πληροφόρησε τα εξής:

Το Δασαρχείο , υπαναχώρησε στην αρχική του απόφαση για παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στο Δήμο για την δημιουργία camper-stop και περιέφραξε τον χώρο. Ως εκ τούτου, στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκινούμενα. Μπορούν μόνο στην γύρω περιοχή ;;!!.

Κατά την συζήτησή μας, ανάμεσα σε πολλά άλλα, εκφράσαμε στον Πρόεδρο της κοινότητας την δυσαρέσκειά μας και την απογοήτευσή μας για αυτή την εξέλιξη ειδικά αφού η πρόσφατη συνάντησή μας, οι διαβεβαιώσεις του για τον χώρο και η συμφωνία έγιναν με δική του πρωτοβουλία. Επίσης διαμαρτυρηθήκαμε γιατί δεν ενημερωθήκαμε αμέσως γι’ αυτή την εξέλιξη ώστε να μην υποβληθούν σε τυχόν ταλαιπωρία τα μέλη μας.

Λυπούμεθα ειλικρινά γι’ αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη και ζητούμε συγνώμη από τα μέλη μας για όποια ταλαιπωρία αντιμετωπίσανε.

Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι,

Το Δ.Σ.

Αγαπητά Μέλη & Φίλοι της ΕΛΑΤ,

Σε συνέχεια ανακοίνωσής μας 17/5/21 για το θέμα του Ναυπλίου σας ενημερώνουμε ότι οι ενέργειες του Δ.Σ. έφεραν αποτελέσματα.

Ο Δήμος Ναυπλίου με έγγραφό του μας βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόθεση δίωξης των αυτοκινουμένων η χρήση των οποίων – αναγνωρίζουν – πως προσφέρει και ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και τον τουρισμό.

Επιδιώκεται μόνον η λήψη μέτρων για την εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων που ισχύουν.

Επίσης μας εκφράζει την ικανοποίησή του διότι η ΕΛΑΤ αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Δήμου για την διατήρηση σοβαρού τουρισμού στην περιοχή.

Τέλος, στο έγγραφό του, αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας χώρων στάθμευσης (camper-stop) (όπως τους έχουμε προτείνει) και περιμένουν τις προτάσεις μας για την υλοποίηση τους.

Το Δ.Σ. θα ανταποκριθεί άμεσα και θα στείλει στο Δήμο Ναυπλίου όλα τα στοιχεία και τις προυποθέσεις για τη υλοποίηση αυτού του έργου.

Αγαπητά μέλη & φίλοι,

Το Δ.Σ. πιστεύει πως η διεκδίκηση ενός δίκαιου αιτήματος προς μια δημόσια αρχή πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα, συντονισμένα και όχι με ανακοινώσεις στα ΜΜΔ όπου ο καθένας μπορεί να γράφει είτε την σοβαρή άποψή του ή την κακοπροαίρετη κριτική του.

Το Δ.Σ. παρακολουθεί όλες τις αναρτήσεις και λαβαίνει σοβαρά υπ’ όψη του τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις και προτάσεις.

Προχωράμε στην προσπάθεια να κατοχυρώσουμε το αυτοκινούμενο & την νόμιμη κυκλοφορία του γιατί όλοι ξέρετε πως ο περιηγητικός τουρισμός στην Ελλάδα είναι ακόμη στα σπάργανα – σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό που η Λέσχη σας ζητά είναι να εφαρμόζετε την νομοθεσία για να βοηθήσετε με τον τρόπο σας την προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστούμε, σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι, καλές διακοπές και θα είμαστε κοντά σας με ανακοινώσεις όποτε χρειάζεται.

Με αγάπη,

Για το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Ο Πρόεδρος Χρ. Γαλανάκης

24/5/21

 

Αγαπητά Μέλη,

Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αρκίτσας πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημα με το Δασαρχείο λύθηκε και ο χώρος (γνωστός στους περισσότερους) έχει παραχωρηθεί πλέον στην κοινότητα .

Ο Δήμος Λοκρών (όπου υπάγεται η Αρκίτσα) αποφάσισε μέρος του χώρου να διατεθεί για την στάθμευση των αυτοκινουμένων. Το σχέδιο περιλαμβάνει περίφραξη, καθαρισμό χώρου, δενδροφύτευση και σήμανση. Στην συνάντηση μάλιστα μας ζητήθηκε και υποδείξαμε ένα συγκεκριμμένο τμήμα του όλου χώρου που θα είναι για τα αυτοκινούμενα.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα η ολοκλήρωση όμως θα συνεχιστεί και μετά την καλοκαιρινή σεζόν. Κατά δήλωση δε του Προέδρου "τα αυτοκινούμενα είναι καλοδεχούμενα".

Για όσους δεν γνωρίζουν την τοποθεσία οι συντεταγμένες είναι: Ν 38 45 11.9232 Ε 23 1 46.5852.

Καλό καλοκαίρι!!

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Χρυσ. Γαλανάκης 

20.05.2021

 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ εύχεται σε όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους

                               Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση

                   και οι άγιες αυτές μέρες ας μας δώσουν δύναμη

                 να ονειρευτούμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες!

 

 

Καλό Πάσχα

 

 

 

 

Αγαπητά Μέλη,

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τον θάνατο του φίλου και μέλους μας ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που έφυγε από κοντά μας το Σάββατο 3.4.21.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ζωντάνια του και την αγάπη του για τις εκδρομές.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

Καλό Παράδεισο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Χρ. Γαλανάκης / Πρόεδρος

Αγαπητά Μέλη,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – γιού της Δώρας & του Βασίλη Αετού.

Ο δικός μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που με τόση χαρά μας συντρόφευε στις εκδηλώσεις της ΕΛΑΤ και τόσο απλόχερα μας χάριζε το γέλιο του δεν είναι πια μαζί μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους γονείς του Δώρα & Βασίλη και στην αδελφή του Μαρία γι’ αυτή τους την μεγάλη απώλεια. Τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.

Σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειας η ΕΛΑΤ αντί στεφάνου κατέθεσε δωρεά στο φιλανθρωπικό σωματείο ΕΛΕΠΑΠ-Βόλου.

Καλό Παράδεισο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Χρ. Γαλανάκης / Πρόεδρος

Αγαπητά Μέλη,

Λόγω παράτασης και αύξησης των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, δεν κατέστη δυνατόν να συναντηθεί η επιτροπή για την κλήρωση των δωρεάν εισιτηρίων.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ευχαριστούμε,

Για το Δ.Σ.

Χρυσ. Γαλανάκης/Πρόεδρος

 

Αγαπητά Μέλη,

 

Λόγω της αύξησης των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία, η κλήρωση που είχε προγραμματιστεί για 12.03.2021 αναβάλλεται για μία εβδομάδα.

Θα πραγματοποιηθεί στις 19.03.2021 εφ’ όσον οι συνθήκες θα το επιτρέπουν.

 

Σας ευχαριστούμε και θα σας κρατάμε ενήμερους.

 

Φιλικά,

Για το Δ.Σ.

Χρ. Γαλανάκης / Πρόεδρος

Αγαπητά Μέλη,

Στις 12.03.2021 θα γίνει η κλήρωση των δωρεάν εισιτηρίων που και εφέτος μας χορήγησαν οι ναυτιλιακές εταιρίες ANEK LINES/SUPERFAST FERRIES και MINOAN LINES/GRIMALDI GROUP.

Στην κλήρωση θα συμμετέχουν όσα μέλη έχουν πληρώσει την συνδρομή του 2020. ΄Οποιο μέλος δεν έχει καταβάλει την συνδρομή του 2020 αλλά επιθυμεί να συμπεριληφθεί στην κλήρωση, παρακαλούμε να καταβάλει την συνδρομή του (€40.- καθαρά) στον λογαριασμό της ΕΛΑΤ στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ έως 08.03.2021.

Η κλήρωση θα γίνει παρουσία του Δ.Σ. και των μελών της Εξελεγκτικής επιτροπής. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί με νέο μήνυμα.

Σας ευχαριστούμε,

Για το Δ.Σ.

Χρ. Γαλανάκης/Πρόεδρος

21.02.2021

 

Αγαπητά Μέλη,

Ευχόμαστε να είσαστε όλοι καλά, υγιής και με αποθέματα υπομονής μέχρι να βγούμε από αυτή την δύσκολη περίοδο.

΄Όπως δείχνουν τα γεγονότα και οι προβλέψεις, δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε Γενική Συνέλευση με φυσική παρουσία τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Απριλίου. Παρά τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία (κάτι που το διερευνήσαμε πολύ) δεν είναι δυνατή η σύγκληση Γ.Σ. με τηλεδιάσκεψη λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών αλλά και κυρίως λόγω των ιδιαίτερων αδυναμιών που έχουν ορισμένα μέλη τα οποία φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ή να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να συμμετέχουν στη Γ.Σ.

Επίσης δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε εκδρομές – τουλάχιστον μέχρι να αρθούν τα μέτρα για τις μαζικές συγκεντρώσεις που δεν ξέρουμε αν και πότε θα γίνει αυτό. Εννοείτε πως όταν μπορέσουμε θα προχωρήσουμε σε μια εκδρομή για να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψη τα παραπάνω, τις οικονομικές υποχρεώσεις της Λέσχης για το 2021 και το υπόλοιπο του ταμείου, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2021.

Τέλος θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι το Δ.Σ. εργάζεται για διάφορα θέματα και όταν θα υπάρχει κάποια εξέλιξη θα σας ενημερώνει.

Ευχόμαστε και πάλι σε όλους σας να είστε καλά.

Φιλικά,

Ο Πρόεδρος Χρ. Γαλανάκης

Και το Διοικητικό Συμβούλιο

14/02/2021

Αγαπητά Μέλη,

Ο αγαπητός φίλος κος Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος του δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας μας έστειλε την συνημμένη ενημέρωση για τον διαδικτυακό εορτασμό των 194 χρόνων από την μάχη του Δίστομου. 

Η εκδήλωση προβλέπεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Φιλικά,

το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

21.01.2021

MAXHDISTOMOY_copy.jpg

Back to top