Εκδηλώσεις 2014

Η τελευταία συνάντησή μας για την χρονιά θα γίνει στην Καλαμάτα, 28-30 Νοεμβρίου, στο πάρκινγκ δίπλα από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας. Οι συντεταγμένες είναι Β 37⁰ 01' 80'' Ε 22⁰ 07' 00,65''. Το Σάββατο θα κάνουμε επίσκεψη στην κοντινή Αρχαία Μεσσήνη, και την Κυριακή πηγαίνουμε στο Πήδημα, ένα καταπληκτικό χωριό 16 χλμ. από την Καλαμάτα για παραδοσιακό τοπικό φαγητό.

Για μετάβαση χωρίς διόδια, πηγαίνουμε από την παλαιά εθνική οδό, αλλά πληρώνοντας τρία ευρώ μπορούμε να αποφύγουμε τις στροφές της Τσακώνας μπαίνοντας από το Αθήναιο στην Νέα Εθνική Οδό για 30 περίπου χλμ. Βγαίνουμε από την Νέα Εθνική Οδό στην διασταύρωση για Πύργο και ακολουθούμε την μπλε πινακίδα προς παλαιά εθνική οδό για Καλαμάτα.

 

Το ΕΛΑΤνό χωριό στήθηκε στο καταπληκτικό ορεινό τοπίο της Γραβιάς για τις 24 με 28 Οκτωβρίου. Απολαύσαμε Βόλτα στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας βαγονέτο, υπαίθρια μαγειρέματα και νυχτερινές διασκεδάσεις.

Γυρίσαμε στην κανονική μας ζωή μετά από ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο στην περιοχή της λίμνης Στυμφαλία.

Μαζευτήκαμε 40 και πλέον αυτοκινούμενα, με πάνω από 90 άτομα μαζί με τους φίλους που ήρθαν να μας δουν και να μοιραστούν την χαρά μας. Ο καιρός ήταν μαζύ μας παρά τις σύντομες φθινοπωρινές βροχές, και έτσι μπορέσαμε να περπατήσουμε μέχρι το καταπληκτικό Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας της Τράπεζας Πειραιώς, να είμαστε έξω όλη την ώρα, να μαζέψουμε χόρτα και ήλιο.

Φυσικά, φάγαμε και ήπιαμε, μάλλον παραφάγαμε, και χορέψαμε. Είμαστε έτοιμοι δηλαδή για την επόμενη συνάντηση στις 24 Οκτωβρίου.

Άλλη μία εκδρομή της ΕΛΑΤ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (4-6/7) στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία. Η φιλόξενη Ολυμπιακή Ακτή δέχτηκε την ΕΛΑΤινή οικογένεια με μεγάλη συμμετοχή από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα αλλά και αρκετές ηχηρές απουσίες. Γλέντι και ξεφάντωμα  μέχρι πρωϊας με τον Λευτέρη και την Σάρα και πολλές κιθάρες και φωνές ΕΛΑΤινές και μαγειροτσουκαλίσματα από τον ΕΛΑΤοσεφ μας Στέλιο και πολύ μπάνιο και ξεκούραση.  Πολλές καταπληκτικές φωτογραφίες στο φόρουμ μας.  

Διαβάστε περισσότερα: Συγκέντρωση στην Ολυμπιακή Ακτή

Γυρίσαμε στις βάσεις μας ανά την Ελλάδα μετά από άλλο ένα καταπληκτικό τριήμερο στο Στόμιο Θεσσαλίας, ένα καταπληκτικό μέρος στους πρόποδες του Κίσσαβου ή Οσσας. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα σε αυτή μας την συγκέντρωση η έντονη παρουσία των φίλων μας από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, η συγκέντρωσή μας είχε τα κλασσικά πλέον αλλά και πολύπλευρα χαρακτηριστικά των συγκεντρώσεών μας. Μεγάλη συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα: Εκδρομή στο Στόμιο 6-9 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος

Το χρονικό διάστημα από 30/4 μέχρι 4/5 πολλά από τα μέλη της Λέσχης μας συγκεντρώθηκαν στα Καμένα Βούρλα για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.
Ήταν μια εξόρμηση στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός αυτοκινούμενων και δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να συναντηθούν σε μια πολύ όμορφη περιοχή , να επισκεφτούν τα αξιοθέατα, να ενημερωθούν για την ιστορία της περιοχής και να ψυχαγωγηθούν με διάφορες εκδηλώσεις .
Ειδικότερα την Τετάρτη 30/4 έφθασαν τα μέλη στα Καμένα Βούρλα και στάθμευσαν σε ένα καταπράσινο χώρο μέσα στην πόλη, τον οποίο μας παραχώρησε ο Δήμος.
Την επόμενη μέρα Πέμπτη 1/5 με ένα εορταστικό πρόγραμμα όλοι μαζί απολαύσαμε εκλεκτό ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ που ετοίμασε η Λέσχη σε ένα ομοτράπεζο γλέντι με μουσική και χορό μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Στα πλαίσια του εορταστικού προγράμματος της Πρωτομαγιάς προσφέρθηκαν παραδοσιακοί ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ σε όλους μας τους οποίους επιμελήθηκε με μεγάλη προσπάθεια , πολύ μεράκι και μεγάλη επιτυχία ο Στέλιος........
Το βραδάκι της Πρωτομαγιάς απολαύσαμε στο χώρο διαμονής μας το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου των Καμένων Βούρλων με χορούς και τραγούδια από πολλές περιοχές του τόπου μας.
Ο Πρόεδρος της Λέσχης ευχαρίστησε τον πολιτιστικό Όμιλο για την συμμετοχή του χορευτικού στην εορταστική μας εκδήλωση και συνεχάρη ιδιαίτερα τους χορευτές για την προσφορά τους στην ανάδειξη και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης. Σε όλους τους χορευτές και στους συνοδούς μέλη του Δ.Σ και τους γονείς προφέρθηκαν λουκουμάδες.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση των μελών στα Καμένα Βούρλα
Back to top