Διεθνής Ομοσπονδία Λεσχών Αυτοκινούμενων

H πόλη Tournai όπου θα γίνει η Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση EUROCC 2015, σας περιμένει.
Η Τουρνέ, μια πόλη με ένδοξο παρελθόν που την διαπερνά ο μεγαλύτερος ποταμός της Γαλλίας o Scheldt, είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου. Φημισμένες προσωπικότητες όπως ο Clovis, ο Κάρολος ο 5ος, ακόμη και ο Λουδοβίκος ο 14ος έχουν αφήσει τα ίχνη τους στην δισχιλιετή ιστορία της πόλης. 

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα της 38ης Πανευρωπαϊκής Συγκέντρωσης Λεσχών Αυτοκινουμένων

38η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινουμένων IFMC

Η 38η Πανευρωπαϊκή συνάντηση θα γίνει στην πόλη Τουρναί του Βελγίου, 21 με 25 Μαΐου 2015. Προβλέπεται επίσης και προαιρετικό πρόγραμμα-επέκταση από 26 μέχρι και 31 Μαΐου, μετά την συγκέντρωση 21-25 Μαΐου. Το προαιρετικό πρόγραμμα-επέκταση θα συμπεριλαμβάνει επίσκεψη σε τρεις πόλεις, την Μεσαιωνική Γάνδη ή την Aywaille ή την Eghezée.

Η Τουρναί είναι πολύ κοντά στην Λίλ της Γαλλίας και απέχει 87 χλμ από τις Βρυξέλλες. Είναι μία πανέμορφη ιστορική πόλη, εντεταγμένη στο δίκτυο πόλεων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς προστατευόμενων από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Διαβάστε περισσότερα: 38η Πανευρωπαική Συνάντηση Λεσχών Αυτοκινουμένων 2015

Η ΕΛΑΤ εκπροσωπήθηκε στην 37η Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Λεσχών Αυτοκινουμένων που έγινε στην Λισαβώνα της Πορτογαλίας 5-12 Μαϊου 2014. Στην συνάντηση έλαβε μέρος η Γενική Γραμματέας Σίσσυ Χριστοδουλάκη και το μέλος Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος μετά συζύγων.

Στην συγκέντρωση έλαβαν μέρος 260 αυτοκινούμενα από 9 χώρες, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε επίσης και συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινουμένων με τους επικεφαλής εκπροσώπους των εθνικών αντιπροσωπειών. 

Διαβάστε περισσότερα: 37o Συνέδριο στην Λισαβώνα

Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (FICM) για το έτος 2013, έγινε στις 12-14 Οκτωβρίου στη Γενεύη, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και της ΕΛΑΤ. Δέκα οκτώ εκπρόσωποι Λεσχών από δέκα Ευρωπαϊκές χώρες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας σχετικά με θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (Α.Τ.), να ανταλλάξουν πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν στις χώρες τους και να προτείνουν κοινές δράσεις για το μέλλον.

Συνοπτικά, τα κύρια θέματα :

1) Αδειες οδήγησης τύπου C1

Αφορούν την δυνατότητα οδήγησης Α.Τ. μικτού βάρους πάνω από 3,5 τόνους, με την άδεια οδήγησης τύπου Β. Η απάντηση της
Ευρωπαϊκής επιτροπής αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος, αλλά προς το παρόν παραπέμπει το θέμα στην νέα σύνθεσή της, μετά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2014 !

2) Διόδια

Διαβάστε περισσότερα: Συνέλευση Ομοσπονδίας 2013

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εργασιών 

Δευτέρα 5 Μαΐου 08:00- 20:00 Άφιξη των συμμετεχόντων
Τρίτη 6 Μαΐου 08:00-20:00 Άφιξη των συμμετεχόντων
Έλεγχος πιστοποιητικών και παραλαβή από την Γραμματεία φακέλου με υλικά για την συγκέντρωση, πληροφορίες για την πόλη και δώρα από τους διοργανωτές. Τα μέλη παρκάρουν στον χώρο που έχει ορισθεί για την κάθε ομάδα ακολουθώντας τις οδηγίες των υπευθύνων της διοργάνωσης οι οποίοι διακρίνονται από τα κίτρινα αντανακλαστικά γιλέκα τους.
Τετάρτη 7 Μαΐου
10:30 Εναρκτήρια συγκέντρωση στην τέντα που είχε στηθεί στον χώρο της συγκέντρωσης και δεξίωση υποδοχής
16:30-19:00 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινουμένων FICM και των επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών

Διαβάστε περισσότερα: 37η Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Λεσχών Αυτοκινουμένων στην Πορτογαλία
Back to top