Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς έγινε η συγκέντρωση των μελών στην Ήπειρο, με πολλές συμμετοχές και μεγάλη επιτυχία. Μας φιλοξένησε ο Δήμος της Κόνιτσας στο παλιό γεφύρι της Κλειδωνιάς στις όχθες του Βοϊδομάτη σε ένα καταπληκτικό τοπίο. Ο Δήμος είχε έγκαιρα προετοιμάσει τον χώρο και είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις άνετης και ποιοτικής παραμονής μας. 


Γιορτάσαμε την Πρωτομαγιά με την παρουσία του Δημάρχου κ. Παπασπύρου Ανδρέα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών παρουσία των Μ.Μ.Ε. και προσφέρθηκαν εκλεκτοί μεζέδες που είχε ετοιμάσει η Λέσχη για τους επισκέπτες όσο και για τα μέλη. Ο χορός κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες ενώ πολλά μέλη έκαναν ράφτινγκ στον Βοιδομάτη.
Το Σάββατο με δύο λεωφορεία επισκεφθήκαμε τα αξιοθέατα της περιοχής συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο η δε ενημέρωση έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κ. Λάκκα Αθανάσιο. Και το βράδυ συγκεντρωθήκαμε σε ταβέρνα στην Κόνιτσα για το καθιερωμένο λαικό γλέντι και απολαύσαμε εκλεκτό φαγητό με πολύ χορό μέχρι τις πρωινές ώρες.
Την Κυριακή το απόγευμα ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων του Δήμου Ιωαννίνων και της Περιφέρειας, έγινε προέκταση του τριήμερου προγράμματος, οπότε πολλά μέλη με τα αυτοκινούμενα μετακινηθήκαμε στην πόλη των Ιωαννίνων σταθμεύοντας σε ιδιωτικό χώρο, στο Σουβλάκι του Βουνού, σε θέση με πανοραματική θέα της πόλης και της Λίμνης.
Το πρωί της Δευτέρας δόθηκε συνέντευξη στο χώρο στάθμευσης στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη Λέσχη και το αυτοκινούμενο και την ανάγκη δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών ώστε η όμορφη και ιστορική αυτή περιοχή να είναι σε θέση να δεχθεί όχι μόνο τα Ελληνικά αλλά και τα Ευρωπαϊκά αυτοκινούμενα. Στη συνέχεια μετακινηθήκαμε με τα αυτοκινούμενα στο ξενοδοχείο Du Lac στις όχθες της Λίμνης όπου η Λέσχη ενημέρωσε τις Αρχές και τους Φορείς της Πόλης και της περιοχής για το αυτοκινούμενο, και επεσήμανε τις προϋποθέσεις και τις υποδομές που πρέπει να γίνουν για να προσελκύσουμε στη χώρα μας τα Ευρωπαϊκά αυτοκινούμενα.
Την Δευτέρα το βράδυ στο νυχτερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων Τ/Ο σταθμού ενημερώσαμε τους τηλεθεατές για την Λέσχη το αυτοκινούμενο και τα οφέλη που θα προκύψουν για τις τοπικές κοινωνίες και την Εθνική Οικονομία από την παρουσία των Ευρωπαϊκών αυτοκινούμενων στην χώρα μας.
Συνεχίσαμε την ενημέρωση πάνω στα θέματά μας το πρωί της επόμενης μέρας μεταβαίνοντας στην Άρτα για συναντήσεις με τις Αρχές και τους Φορείς της περιοχής, και κλείσαμε τον κύκλο των ενημερώσεων στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ψαθά Βασίλη.
Οι συναντήσεις και ενημερώσεις έφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, γιατί με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων, μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα προσδιορισθούν δεκαπέντε θέσεις Camper Stop στην περιοχή με την βοήθεια Γερμανών εμπειρογνωμόνων έτσι ώστε να έλθουν τα πρώτα Ευρωπαικά αυτοκινούμενα στην Ηπειρό σε συγκεκριμένα σημεία.
Το Δ.Σ. της Λέσχης ευχαριστεί όλα τα μέλη που βρέθηκαν στη συνάντηση και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εξόρμησης. Επίσης ευχαριστεί τον Δήμο Κόνιτσας για την φιλοξενία, την Ένωση Ξενοδόχων για την πρόσκληση να επισκεφθούμε τα Γιάννενα και όλες τις Αρχές και Φορείς με τους οποίους συνεργασθήκαμε.

Back to top