Η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των λεσχών-μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινούμενων (IFCM) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από την 23η έως την 28η Μαḯου στο πανέμορφο Bergamo, 50 χιλιόμετρα ΒΑ του Μιλάνου. Το μόνο λυπηρό σημείο ήταν ο αριθμός των συμμετοχών, σημαντικά μικρότερος από την περσινή 35eurocc στην Ρώμη (220 από 470), αποτέλεσμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που βιώνουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης.

Η οργάνωση ήταν άψογη, ο χώρος συνάντησης άνετος, οι εκδηλώσεις και εκδρομές κάλυψαν όλες τις απαιτήσεις και η ατμόσφαιρα μεταξύ των ομάδων όλων των χωρών φιλική και ευχάριστη. 

Η ΕΛΑΤ έκανε αισθητή την παρουσία της, με τα έξη πληρώματα των δεκαπέντε ατόμων, τις Ελληνικές σημαίες και το καινούργιο λάβαρο της Λέσχης, το ούζο και τη ρακή, την μουσική και τους χορούς (συρτάκι και χασάπικο, με τη συμμετοχή πολλών νέων φίλων, Ιταλών, Ισπανών,Ελβετών, Αγγλων, Πορτογάλων κ.ά.), την τελική παρέλαση με την παράδοση των αναμνηστικών στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας και στον πρόεδρο της Ιταλικής τοπικής Λέσχης που διοργάνωσε την συνάντηση. Πολλές οι γνωριμίες και οι συζητήσεις γύρω από ταξίδια, τεχνικά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων, εραστές του περιηγητικού τουρισμού. Ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας με τους
εκπροσώπους (Προέδρους-Γ. Γραμματείς) των λεσχών-μελών και συμφωνήσαμε να παραμείνουμε σε επαφή, για την ανταλλαγή πληροφοριών και αλληλοβοήθειας.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τριήμερες εκδρομές στην Βενετία και Μπολόνια, στις οποίες συμμετείχαν τα τέσσερα από τα έξη Ελληνικά πληρώματα. Στην συνεδρίαση των εκπροσώπων των Λεσχών, που έγινε στο Δημαρχείο του Μπέργκαμο με την ευγενική φιλοξενία και παρουσία του Δημάρχου, αποφασίστηκε ότι η επόμενη συνάντηση eurocc θα γίνει στην Πορτογαλία το 2014, ενώ η φετεινή Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Θέματα που συζητήθηκαν :

1) Κοινή διοργάνωση και στο ίδιο χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί έγκαιρα, για προσφορά κοινωνικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες σε όλες τις χώρες των λεσχών-μελών της Ομοσπονδίας. Η προσφορά αυτή θα γνωστοποιηθεί και θα δημοσιευθεί στον τύπο και θα κάνει ευρύτερα γνωστή την κοινότητα του περιηγητικού τουρισμού με Αυτοκινούμενο Τροχόσπιτο.

2) Η Ομοσπονδία έχει αιτήσει από τις Ευρωπαϊκές Αρχές την καθιέρωση ειδικής κατηγορίας για τα Αυτοκινούμενα Τροχόσπιτα (Α.Τ.), που θα επιτρέπει την οδήγηση οχημάτων μεγαλύτερων των 3,5 τόνων, αφού ήδη η τεχνολογία και τα αξεσουάρ των Α.Τ. έχουν οδηγήσει σε αύξηση του βάρους τους. Για την μεγαλύτερη πίεση προς την Ε.Ε., ζητάει την συνυπογραφή όλων μας. Οταν μας στείλουν την αναφορά, θα την
προωθήσουμε σε όλα τα μέλη μας για τη συμμετοχή τους.

3) Η Ομοσπονδία θα ζητήσει από την Ε.Ε. την καθιέρωση χώρων στάθμευσης Α.Τ. στα νοσοκομεία των χωρών της Ευρώπης, για την παραμονή συγγενών αρρώστων που νοσηλεύονται σε αυτά.

4) Εγινε μία προσπάθεια συμφωνίας σε μιά κοινή ονομασία των Α.Τ. σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα, αφού ο Αγγλικός όρος Motorhome, χρησιμοποιείται σε ελεύθερη μετάφραση στις γλώσσες όλων των χωρών.

5) Το προεδρείο ζήτησε από όλους να στείλουν θέματα και προτάσεις για συζήτηση στην Γενική Συνέλευση του Οκτωβρίου.

Τέλος, μας ζητήθηκε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο διοργάνωσης κάποιας από τις επόμενες συναντήσεις ή Γ. Συνελεύσεις στην Ελλάδα. Η απάντηση ήταν ότι θα εξετάσουμε τη δυνατότητα και θα επανέλθουμε. Πρώτη πιθανή συνάντηση για εκτίμηση είναι η Γ. Συνέλευση του 2013, για την οποία ήδη έχει προταθεί η Ελβετία. Υπάρχει και η πιθανότητα διοργάνωσης μιάς άτυπης eurocc για το 2013, με περιορισμένη δυνατότητα συμμετοχών.

Φωτογραφίες από την από την 36eurocc θα αναρτηθούν σύντομα στην ενότητα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ στην ιστοσελίδα μας.

Back to top