Αγαπητά Μέλη & Φίλοι της ΕΛΑΤ,

Σε συνέχεια ανακοίνωσής μας 17/5/21 για το θέμα του Ναυπλίου σας ενημερώνουμε ότι οι ενέργειες του Δ.Σ. έφεραν αποτελέσματα.

Ο Δήμος Ναυπλίου με έγγραφό του μας βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόθεση δίωξης των αυτοκινουμένων η χρήση των οποίων – αναγνωρίζουν – πως προσφέρει και ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και τον τουρισμό.

Επιδιώκεται μόνον η λήψη μέτρων για την εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων που ισχύουν.

Επίσης μας εκφράζει την ικανοποίησή του διότι η ΕΛΑΤ αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Δήμου για την διατήρηση σοβαρού τουρισμού στην περιοχή.

Τέλος, στο έγγραφό του, αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας χώρων στάθμευσης (camper-stop) (όπως τους έχουμε προτείνει) και περιμένουν τις προτάσεις μας για την υλοποίηση τους.

Το Δ.Σ. θα ανταποκριθεί άμεσα και θα στείλει στο Δήμο Ναυπλίου όλα τα στοιχεία και τις προυποθέσεις για τη υλοποίηση αυτού του έργου.

Αγαπητά μέλη & φίλοι,

Το Δ.Σ. πιστεύει πως η διεκδίκηση ενός δίκαιου αιτήματος προς μια δημόσια αρχή πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα, συντονισμένα και όχι με ανακοινώσεις στα ΜΜΔ όπου ο καθένας μπορεί να γράφει είτε την σοβαρή άποψή του ή την κακοπροαίρετη κριτική του.

Το Δ.Σ. παρακολουθεί όλες τις αναρτήσεις και λαβαίνει σοβαρά υπ’ όψη του τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις και προτάσεις.

Προχωράμε στην προσπάθεια να κατοχυρώσουμε το αυτοκινούμενο & την νόμιμη κυκλοφορία του γιατί όλοι ξέρετε πως ο περιηγητικός τουρισμός στην Ελλάδα είναι ακόμη στα σπάργανα – σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό που η Λέσχη σας ζητά είναι να εφαρμόζετε την νομοθεσία για να βοηθήσετε με τον τρόπο σας την προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστούμε, σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι, καλές διακοπές και θα είμαστε κοντά σας με ανακοινώσεις όποτε χρειάζεται.

Με αγάπη,

Για το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ

Ο Πρόεδρος Χρ. Γαλανάκης

24/5/21

 

Back to top