Αγαπητά Μέλη,

Στις 22.10.20 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού το ραντεβού που είχε ζητήσει το Δ.Σ. τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν δύο ειδικοί σύμβουλοι του Υπουργού και από την ΕΛΑΤ ο Πρόεδρος και η Γ.Γ. του Δ.Σ.

΄Εγινε από πλευράς μας πλήρης ενημέρωση για την ΕΛΑΤ (δραστηριότητες, συμμετοχή στη FICM, κλπ.) επίσης για τα αυτοκινούμενα και τον περιηγητικό τουρισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Αναλύθηκαν με λεπτομέρειες όλα τα θέματα/προβλήματα που αφορούν το αυτοκινούμενο. Τονίσαμε κυρίως την ανάγκη ύπαρξης Νομοθετικού Πλαισίου το οποίο θα ορίζει τους κανόνες δημιουργίας και λειτουργίας του Camper Stop το οποίο θα δώσει σε Δήμους αλλά και ιδιώτες την δυνατότητα να προχωρήσουν στην ίδρυσή τους.

Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο με περιγραφές, στοιχεία, λεπτομέρειες και φωτογραφίες για τον περιηγητικό τουρισμό και το Camper Stop. Επίσης επιστολή του Προέδρου της FICM αλλά και τέως υπουργών για το θέμα αυτό.

Τέλος αναφερθήκαμε και στο πρόβλημα των διοδίων, αν και δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά επικουρικά ζητώντας την βοήθειά τους.

Η αντιμετώπιση από πλευράς του Υπουργείου ήταν πολύ θετική, έδειξαν ενδιαφέρον και ζήτησαν πολλές διευκρινήσεις και στοιχεία και τέλος μας υποσχέθηκαν ότι πολύ σύντομα θα επικοινωνήσουν μαζί μας.

Ευχόμαστε αυτό να γίνει σύντομα και να υπάρξει κάποια πρόοδος.

Φιλικά

Το Δ.Σ.

23.10.20

Back to top