Αγαπητοί φίλοι μέλη της I.F.M.C.,

Στις χώρες μας όλοι βιώνουμε μια ιδιαίτερη εποχή με παρατεταμένους περιορισμούς, αυτή η χρονιά 2020 δεν είναι τελικά σαν τις άλλες.

Οι λέσχες μας, που διευθύνονται από ομάδες εθελοντών και με περιορισμένα και όχι εμπορικά μέσα, δυσκολεύονται να αναλάβουν οικονομικές δεσμεύσεις χωρίς να γνωρίζουν την εξέλιξη της κατάστασης.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε ένα επιβεβαιωμένο σχέδιο για το EuroCC του 2021.

 

Πράγματι, οι Ισπανοί δυστυχώς αποφάσισαν να μην αναβάλουν την διοργάνωση για το τρέχον έτος και δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης οι Γερμανοί δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν το αρχικό τους έργο. Ωστόσο, να είστε σίγουροι ότι οι διαχειριστές σας εντός της Ομοσπονδίας κάνουν ό,τι μπορούν για να προβλέψουν το μέλλον και να οργανώσουν μια διεθνή επανένωση το συντομότερο δυνατόν.

 

Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η I.F.M.C. δεν περιορίζεται στον συντονισμό του EuroCC που διοργανώνεται από τις συνεργαζόμενες λέσχες.

Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, και αυτό από την ίδρυσή της πάνω από 40 χρόνια πριν, εργάζεται με τις δημόσιες αρχές για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αυτοκινητιστών διεθνώς. Εργαζόμαστε επίσης για να ανοιχτούμε και σε άλλες χώρες και λέσχες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό το είδος αναψυχής έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη.

 

Η I.F.M.C. είναι η μόνη Ομοσπονδία 100% Αυτοκινουμένων που προασπίζεται τα δικαιώματα των αυτοκινουμένων σε όλη την Ευρώπη. Από τον Ιούλιο του 2019 η I.F.M.C. είναι σε συνεργασία με την ΑDAC, την OAMTC (Αυστριακή Λέσχη Αυτοκινήτων) και την ECF (την Ευρωπαική Ομοσπονδία Τροχοσπίτων).

Επί του παρόντος, οι ομάδες υποβάλουν σχέδια και εργάζονται συγκεκριμένα σε επίπεδο Ευρωπαικής Κοινότητας, για την προσαρμογή της άδειας Β μέχρι 4,5 τόνους, για τον πραγματικό εναρμονισμό των κανονισμών , για ελάχιστο ωφέλιμο φορτίο 500 κιλά, πρότυπα κατά της ρύπανσης, κλπ.

Σε επίπεδο Ενώσεων, Ομοσπονδιών και Λεσχών, έχουν επιτευχθεί συγκεκριμένα αποτελέσματα χάρη στην τακτική δουλειά των εθελοντών (χώροι σέρβις, χώροι στάθμευσης).

Είμαστε επίσης τυχεροί που είμαστε σε θέση να συνομιλούμε με Ευρωπαίους κατασκευαστές.

 

Θέλουμε να συνεχίσουμε την προάσπιση αυτού του είδους αναψυχής, και για να γίνει αυτό χρειάζεται να είμαστε αντιπροσωπευτικοί και να ανασυνταχθούμε. Οι Διεθνής ομοσπονδίες αυξάνουν την αντιπροσωπευτικότητά μας με όλες τις αρχές για τον σεβασμό της ελευθερίας στάθμευσης και των δικαιωμάτων μας ως καταναλωτών.

Η ελευθερία να ταξιδεύουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες μας, αλλά και η δύναμη της ομαδοποίησης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Περισσότεροι άνθρωποι για να είμαστε πιο δυνατοί.

 

Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις της κατάστασης και τις εξελίξεις των θεμάτων.

Χαιρετισμούς,

Claude Guet / Πρόεδρος

Back to top