Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Άμφισσα 7-12 Μαρτίου. Ένα τριήμερο με πολλά δρώμενα και την Κυριακή το βράδυ ομοτράπεζο γλέντι….Την Καθαρή Δευτέρα στην Μαρίνα της Ιτέας με πολλά σαρακοστιανά, διαγωνισμό αετού …..Χώρος στάθμευσης 38.526617°, 22.383528° στην Άμφισσα με όλες τις παροχές (ρεύμα, νερό αποχέτευση).

Άμφισσα 3

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   ΑΜΦΙΣΣΑ,  31.01.2019

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                       

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                   

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                     

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά           

Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                           

Τηλέφωνο: 2265350027 

FAX: 2265350021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ:      «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ».


Παρασκευή 8 Μαρτίου. Ώρα: 20:00

Το τρίξιμο των αλυσίδων στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χάρμαινας προκαλούν ανατριχίλα. Σ ένα σκηνικό που απαρτίζεται από ανδρείκελα, μάσκες, ζώα, το Στοιχειό ζωντανεύει. Κι εμείς το καλωσορίζουμε με μουσική, κρασί και χορό μέχρι το πρωί. Φέτος το γλέντι θα συμπληρώσει ηethnic-balkan μπάντα ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC.

Σάββατο 9 Μαρτίου. Ώρα: 10:00

Ο Κρυμμένος Θησαυρός ξαναχτυπά. Η Επιτροπή ετοιμάζει παιχνίδια, γρίφους και εκπλήξεις για τις ομάδες και η μουσική κι ο χορός θα κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι στην πλατεία Ησαΐα.

Σάββατο 9 Μαρτίου. Ώρα: 16:00

-Ώρα 16:00. Η προετοιμασία της Νύχτα των Στοιχείων έχει αρχίσει και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Δελφών επικρατεί πανδαιμόνιο. Κάποιοι προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στα Στοιχειά, άλλοι ντύνονται, κάποιοι βάφονται και οι Νεράιδες, οι αχυρένιοι και οι υπόλοιποι δερματοφορεμένοι ήρωες, συγκεντρώνονται για να συνοδέψουν το Στοιχειό σε μια μάχη άνευ προηγουμένου.

-Ώρα 19:00.  Υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής η πορεία προς τα σκαλιά του Αη Νικόλα ξεκινά.

-Ώρα 20:00. Τα φώτα στην πλατεία σβήνουν, η ατμόσφαιρα βαραίνει, ο ήχος των αλυσίδων και των Στοιχειών προκαλεί ένταση, η μάχη ξεκινά. Ποιο Στοιχειό θα επικρατήσει;; Θα το δούμε στο τέλος του Δρώμενου.

-Ώρα 21:00. Η νύχτα συνεχίζεται…. Τα επινίκια γιορτάζονται έξω από το Εικαστικό Εργαστήρι με συναυλία των Koza Mostra, σε όλα τα καταστήματα της πόλης με μουσικές και γεύσεις για όλους.

-Ώρα 24:00. Μεταμεσονύχτιο party με dj στον πεζόδρομο του Γυμνασίου.

Κυριακή 10 Μαρτίου. Ώρα: 10:00

Κι όμως αντέχουμε ακόμα.

Η μέρα των χορευτικών έφτασε για τις ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού και παρουσιάζονται στην πλατεία Ησαΐα. Οι κριτές βαθμολογούν, όμως τα αποτελέσματα θα αργήσουν λίγο ακόμα.

Ώρα 12:00. Η Διανομή του «Μασκαρά» της πιο σατιρικής εφημερίδας, που εκδίδεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας αρχίζει. θα τη βρείτε στο ξύλινο κιόσκι της πλατείας Ησαΐα.

Κυριακή 10 Μαρτίου. Ώρα: 17:00

Η παρέλαση των Αρμάτων ξεκινά από την Είσοδο της πόλης με κατεύθυνση προς την πλατεία. Όλα τα πληρώματα, του Κρυμμένου Θησαυρού της Οδύσσειας και των υπολοίπων ομάδων κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ γιορτινή. Με χορό, τραγούδι και χαρά άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάτοικοι και μη συμμετέχουν στο κλίμα της ημέρας δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Κυριακή 10 Μαρτίου. Ώρα: 19:00

Η Μεγάλη στιγμή έφτασε για τις ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού. Ώρα για τα αποτελέσματα. Ποιες ομάδες ήταν οι καλύτερες για φέτος;; Μα φυσικά όλες. Γιατί μοιράστηκαν την ενέργεια, τη χαρά και το κέφι τους μαζί μας και τους ευχαριστούμε. 

Back to top