Μετά την συνάντηση της ΕΛΑΤ με τον Δήμαρχο της Καλαμάτας για την δημιουργία camper-sto, στείλαμε την ακόλουθη επιστολή για την προώθηση του θέματος.

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Σταθμού Αυτοκινουμένων Τροχόσπιτων στην Καλαμάτα

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,

Μετά από την συνομιλία που είχαμε στο Γραφείο σας στο Δημαρχείο την 26η Νοεμβρίου αναφορικά με την δημιουργία ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ (Σ.Ε.Α.Τ.) στον Δήμο σας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα παρακάτω:


Η Λέσχη μας ιδρύθηκε το 2007 και έχει ως μέλη της 300 περίπου ιδιοκτήτες αυτοκινουμένων. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινουμένων (FICM) η οποία έχει μέλη από 10 Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία, και Αυστρία).
Τα μέλη μας, όσο και τα μέλη της FICM ταξιδεύουν συνεχώς όλες τις εποχές του χρόνου με τα αυτοκινούμενα και ανακαλύπτουν καινούργια μέρη, συναντούν ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που ενισχύουν τις ανθρώπινες σχέσεις και οργανώνουν εκδηλώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος με μορφωτικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
Τα μέλη της FICM χαρακτηρίζουν την χώρα μας ως έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες προορισμούς εξ αιτίας του φυσικού τοπίου, της ιστορίας, της φιλοξενίας των ανθρώπων, των υπέροχων θαλασσών και του καταπληκτικού κλίματος, επισημαίνουν όμως την έλλειψη των αναγκαίων υποδομών υποστήριξης των αυτοκινουμένων στις περιηγήσεις τους, οι οποίες αποτελούν προϋποθέσεις για τους τουρίστες αυτής της κατηγορίας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπάρχουν ειδικοί χώροι, Δημοτικοί αλλά και ιδιωτικοί, για την στάθμευση και εξυπηρέτηση αποκλειστικά των αυτοκινουμένων τροχόσπιτων.
Η Λέσχη μας θεωρεί την Καλαμάτα και την γύρω περιοχή από τους πιο σημαντικούς προορισμούς τόσο για τα μέλη μας όσο και για τα ευρωπαϊκά αυτοκινούμενα, και γι΄ αυτό πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές για να δεχθούν αυτή την κατηγορία τουριστών.
Ύστερα από αναγνώριση της περιοχής σας και σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τους ανάλογους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινουμένων στην Ευρώπη, θα θέλαμε να σας προτείνουμε τον Δημοτικό χώρο Αλμυρού ως τον πλέον κατάλληλο για την δημιουργία ενός Σ.Ε.Α.Τ. στην Καλαμάτα.
Ο προτεινόμενος χώρος συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα δεδομένου ότι:
- διαθέτει δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης
- είναι ηλεκτροδοτούμενος
- είναι περιφραγμένος
- βρίσκεται σε κεντρικό οδικό δίκτυο
- διαθέτει καταπληκτική παραλία
- σκιάζεται από μεγάλο αριθμό δέντρων
- διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις
Επίσης η Δυτική Παραλία, στον Νέδοντα προσφέρεται για ανάλογη δραστηριότητα.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι χώροι αυτοί θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τα αυτοκινούμενα και θα συμβάλουν έτσι στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής σας.
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την φιλοξενία στην πόλη σας και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία και πληροφόρησή σας.

Back to top