Με την τελευταία συνάντηση στην Ολυμπιακή Ακτή ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της Λέσχης για το Α' Εξάμηνο του 2014.
Όπως όλοι γνωρίζουμε πέρα από την συνάντηση του Ιανουαρίου στη ΘΗΒΑ όπου έγινε η Γενική Συνέλευση ακολούθησαν οι παρακάτω συναντήσεις:
-- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.
-- ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ ΕΛΙΚΩΝΑ
-- ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
-- ΣΤΟΜΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
-- ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Πριν γίνουν όλες οι συγκεντρώσεις μας, στέλναμε ενημερωτική επιστολή προς τους Δήμους για τον χρόνο και την τοποθεσία στάθμευσης, καθώς επίσης και γενική ενημέρωση για το πρόγραμμα που θα ακολουθούσαμε σε όλη την διάρκεια της διαμονής μας.


Για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης προηγείτο αναγνώριση των χώρων, για να εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι τυχόν ελλείψεις και για να καταρτισθεί το πρόγραμμα του τριημέρου σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους και τους τοπικούς φορείς.
Επιδίωξη μας ήταν κατά τις συναντήσεις τα μέλη πέρα από την ανάπτυξη της επικοινωνίας και την ενίσχυση και ενδυνάμωση των φιλικών δεσμών, να γνωρίσουν κατά την διάρκεια των συναντήσεων και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αξιοθέατα της περιοχής. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκαν και συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμά και ομιλίες με πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον και έγιναν επισκέψεις σε πολιτιστικά –ιστορικά – θρησκευτικά μνημεία και αξιοθέατα, χωρίς να λείψουν και οι επισκέψεις με γενικότερο ενδιαφέρον (πχ εργοστάσιο Αλουμίνας).
Μέσα στα πλαίσια των παραπάνω εξορμήσεων επιδιώξαμε να καλλιεργήσουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές αρχές και να προβάλλουμε τον ρόλο και το κοινωνικό έργο της Λέσχης .
Η χορήγηση αναμνηστικών εκ μέρους της Λέσχης προς τις τοπικές αρχές και τους φορείς της περιοχής ήταν ένα δείγμα της αναγνώρισης και εκτίμησης της φιλοξενίας που νοιώσαμε, και του ενδιαφέροντος που έδειξαν για να περάσουμε στον τόπο τους ένα ευχάριστο και χαρούμενο τριήμερο.
Σε όλες τις συναντήσεις προγραμματίστηκαν ομοτράπεζες εκδηλώσεις οι οποίες συνοδεύονταν πάντοτε από εκλεκτό φαγητό που ετοίμαζε η Λέσχη και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με πολύ χορό.
Στην τελευταία μας συνάντηση στην Ολυμπιακή Ακτή η ομοτράπεζη εκδήλωση συνοδεύονταν από ζωντανή μουσική και σχεδιάστηκε βραδινές ώρες μέσα στο χώρο της συγκέντρωσης και δίπλα στην παραλία.
Πέρα όμως από τις εκδηλώσεις για τα μέλη, η Λέσχη προσκάλεσε στο χώρο στάθμευσης την μικρή κοινωνία του Στομίου για να μας γνωρίσουν και να τους γνωρίσουμε, και στα πλαίσια αυτής της επικοινωνίας προσφέρθηκαν σε όλους τους επισκέπτες παραδοσιακοί λουκουμάδες.
Για όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις, το Δ.Σ της Λέσχης δραστηριοποιήθηκε συλλογικά και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προετοιμαστούν και υλοποιηθούν όλες οι δραστηριότητες.
Στα πλαίσια της περαιτέρω ενδυνάμωσης της εξωστρέφειάς μας, η ΕΛΑΤ εκπροσωπήθηκε στην 37η Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Αυτοκινουμένων Τροχόσπιτων τον Μάιο 2014 στην Λισαβόνα, και έβαλε υποψηφιότητα για να γίνει η 39η Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις τον Μάιο του 2016. Η επιτυχία αυτής της συγκέντρωσης εξαρτάται απολύτως από την συμβολή όλων μας.
Το Δ.Σ. καταβάλει κάθε προσπάθεια να ενημερώνει τα μέλη μέσω της ιστοσελίδας μας, την οποία σκοπεύουμε να βελτιώσουμε και ανανεώσουμε σύντομα για να γίνει πιο φιλική στους χρήστες. Επίσης, επειδή πολλά μέλη μας έχουν ενεργή συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργήσαμε μία σελίδα της ΕΛΑΤ στο Facebook.
Το Δ.Σ. για να προωθήσει περαιτέρω τα γνωστά θέματά μας ως προς τα διόδια, την έλλειψη ειδικών χώρων για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα camper stops, και να ενημερώσει ως προς την 39η Γενική Πανευρωπαϊκή Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινουμένων Τροχόσπιτων, είχε συναντήσεις μέσα στον Ιούλιο με την Γενική Διευθύντρια και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, οι οποίες ευελπιστεί ότι θα έχουν σύντομα θετικά αποτελέσματα.
Το Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη που βοηθούν ενεργά στις προσπάθειές του και στις δραστηριότητές του, τα μέλη που συνεισφέρουν για να γίνονται οι συναντήσεις ευχάριστες και χαρούμενες, αλλά και όλα τα μέλη που συμμετέχουν στις προγραμματισμένες μηνιαίες εκδηλώσεις και συμβάλλουν με την παρουσία τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων μας.
Το Δ.Σ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του όπως μέχρι σήμερα, και επιδίωξη του είναι να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να περιορίσει τα λάθη του προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες και πιο ευχάριστες οι επόμενες συγκεντρώσεις.
Σε όλα τα μέλη της Λέσχης ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και πάντοτε καλά ταξίδια.

Back to top