Τοποθεσία συγκέντρωσης: Β 40 18 41.73 Α 21 46 56.89 (απέναντι από το αμαξοστάσιο) Περιοχή Νιάμερου

Πρόσβαση: Η ευκολότερη πρόσβαση είναι από την Βόρεια είσο

χίζοντας το χωριό Κοίλα. Από Εγνατία η ταμπέλα για την έξοδο προς Κοζάνη γράφει: ΛΑΡΙΣΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗ Α27 Ε65. Ακολουθούμε τις ταμπέλες προς Κοζάνη, περνάμε το χωριό Κοίλα και περίπου στα 2,5 χιλιόμετρα είναι ο δρόμος που πρέπει να στρίψουμε δεξιά για να βρεθούμε στο χώρο συγκέντρωσης. Εκεί που στρίβουμε δεξιά, αν κοιτάξουμε αριστερά θα δούμε ένα σουπερ-μάρκετ "My Market". 


Εκδηλώσεις:
Οι «Φανοί» είναι γλέντι και ξεφάντωμα γύρω από το βωμό της αποκριάτικης εορταστικής φωτιάς με φαγοπότι και οινοποσία, τραγούδι, χορό και αθυροστομία χωρίς όρια. Οι «Φανοί» είναι 14, σε αντίστοιχες συνοικίες της πόλης. Οι κοντινότεροι στο πάρκινγκ μας είναι (σε απόσταση περίπου 700-800 μ.):
- ο φανός ΛΑΚΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΑΝΗ θα ξεκινήσει από Βουλγαροκτόνου 2 το Σάββατο 25/2 – 20:00 και με την συνοδεία της χορωδίας του Δήμου «ΠΑΝΔΩΡΑΣ» θα ανάψει στην κεντρική πλατεία ΝΙΚΗΣ και ξανά πίσω για γλέντι στη διασταύρωση Καστοριάς & Χαλκιδικής.
- Ο φανός ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ θα ανάψει στις 19/2 (για όσους θα βρίσκονται ήδη στο πάρκινγκ) με την ίδια διαδικασία και θα επιστρέψει στην πλατεία Γιολδάση για γλέντι.
Οι επισκέπτες συνήθως περιηγούνται όλους τους φανούς μια και είναι ανοικτές εκδηλώσεις. Πρόγραμμα θα υπάρχει στην πόλη.
Στις 26/02/17 – 15:00 γίνεται στην οδό Παύλου Μελά η μεγάλη παρέλαση. Το βράδυ της ίδιας μέρας και περίπου 20:00 η ώρα μαζεύονται στην κεντρική πλατεία «Νίκης» όλοι οι περιφερειακοί φανοί και ανάβουν.
Στην παρέλαση της Κυριακής,
ο φανός ΛΑΚΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΑΝΗ θα έχει 4 άρματα με τα εξής σατιρικά θέματα:
1) Πανελλαδικές εξετάσεις – εξεταστικό κέντρο / ντυμένοι μαθήτριες
2) Χρήση κινητού και αθλητισμός – αθλητές αγωνίζονται κρατώντας κινητό
3) Η Ελλάδα στο διάστημα!
Ο φανός του «ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» θα ντυθεί παπάκια (σατιρίζοντας τον Ντόναλντ Τράμπ).
Οι στολές κοστίζουν περίπου €10-15 και όποιος θέλει να συμμετέχει σε κάποιο γκρουπ παρακαλώ να το δηλώσει στο τηλέφωνο της ΕΛΑΤ.
Υπάρχουν και άλλες πολλές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους για τις οποίες θα ενημερωθείτε με την άφιξή σας.
Το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας στο δασάκι του Αγ. Δημητρίου θα βραβευτεί ο καλύτερος φανός.

Back to top