Ηταν ένα ξεχωριστά όμορφο τριήμερο (για αρκετούς από εμάς τετραήμερο) στην Αρχαία Κόρινθο. Ανετος χώρος, δίπλα στις ανασκαφές και στο κέντρο του χωριού με τα καφέ, τις ταβέρνες και τα καταστήματα για προμήθειες. Από κάτω απλώνεται ο Κορινθιακός κάμπος και κόλπος, με τις απέναντι ακτές από το Λουτράκι μέχρι το ακρωτήρι στο Ηραίο. Από πάνω ο εντυπωσιακός βράχος του (και όχι «της») Ακροκόρινθου. Ο καιρός σύμμαχος, ανοιξιάτικος με σχετική ψυχρούλα το βράδυ, που όμως δεν πτόησε για μέχρι αργά τις παρέες και ιδιαίτερα το Σάββατο που κράτησαν μέχρι τις δύο μετά τα μεσάνυχτα για τους πλέον ξενύχτηδες, με μουσική από CDκαι τραγούδι με τη συνοδεία κιθάρας.

Από τα 65+ οχήματα, πάνω από 100 μέλη και σύζυγοι/παιδιά έκαναν τον διάπλου του Ισθμού και στην συνέχεια πολλοί σκαρφάλωσαν στον Ακροκόρινθο με τα ατελείωτα τείχη του και την υπέροχη θέα. Θαυμάσαμε τον αρχαιολογικό χώρο, είτε πίνοντας το καφεδάκι μας ή το τσιπουράκι μας στην ταράτσα διπλανών μαγαζιών, είτε από μέσα, περπατώντας στους πλακόστρωτους δρόμους της αρχαίας πόλης με την αγορά, το βήμα όπου μίλησε ο Απόστολος Παύλος, τον ναό του Απόλλωνα με τις μονολιθικές κολόνες του και, φυσικά, το μουσείο του.

Είναι σίγουρο ότι η Αρχαία Κόρινθος θα γίνει στέκι πολλών μελών της ΕΛΑΤ, αφού, εκτός από όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματά της, είναι και σε μικρή απόσταση από την Αθήνα και όχι μόνο.

Back to top