Η εξόρμηση της ΕΛΑΤ στην Χαλκίδα είναι ήδη παρελθόν. Αφησε όμως τις καλύτερες των εντυπώσεων στα πληρώματα των 44 οχημάτων που βρέθηκαν στο φιλόξενο χώρο του κολυμβητήριου της πόλης. Ευχάριστη διάθεση, αστεία και πειράγματα – ιδιαίτερα με την συμμετοχή των «συνήθων υπόπτων» –, περιγραφές ταξιδιών, όπως η πρόσφατη περιήγηση μελών μας στην Μικρά Ασία και Καππαδοκία, σκέψεις και προτάσεις για εκδρομές, αλλά και συζητήσεις για τεχνικά θέματα, μέχρι και η επίλυση μικροπροβλημάτων, όπως η κακή λειτουργία ψυγείου, ηλεκτρικές δυσλειτουργίες κ.ά.

Το Σάββατο επίσκεψη σε αξιοθέατα της πόλης, με την ευγενική προσφορά του Δήμου Χαλκιδέων και του Οργανισμού Αθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας. Λαογραφικό Μουσείο, με παρουσίαση των εκθεμάτων και ιστορική αναδρομή. Κάστρο Καράμπαμπα, με την άπλετη θέα της πόλης. Κόκκινο Σπίτι, επίσης με παρουσίαση από τον υπεύθυνο Λειτουργίας του οικήματος, με σημαντική προσφορά σε εκπαιδευτικά θέματα με σύγχρονες μεθόδους. Στη συνέχεια, φυσικά, η βόλτα κατά μήκος του πορθμού και μέχρι την παλιά γέφυρα, με τα «τρελά» νερά της. Δυστυχώς, δεν υπήρχε χρόνος να επισκεφτούμε και άλλα αξιοθέατα, όπως π.χ. το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Οθωμανικό Τζαμί. Αλλά ας μείνει και κάτι για να δούμε στην επόμενη επίσκεψη στην πόλη.

Το Σαββατόβραδο, στήθηκε μία σειρά από τραπέζια μήκους (μετρημένο) 34 μέτρων, με την παρουσία όλων, με τα φαγητά τους και τα κρασιά-μπύρες-τσίπουρα. Η κιθάρα του Αντρέα συνοδεύτηκε από αρκετές καλλίφωνες παρουσίες και έδωσε την ευκαιρία ακόμα και για κάποιες χορευτικές φιγούρες.

Οσοι τράβηξαν φωτογραφίες, ας στείλουν τις καλύτερες στο e-mail της Λέσχης, για να αναρτηθούν στην αντίστοιχη ενότητα.

Ραντεβού στο Λαύριο, που είναι σίγουρο ότι θα έχει την ίδια επιτυχία και θα προσφέρει την ίδια ικανοποίηση στα μέλη της Λέσχης.

Back to top