ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

4-5-6-7 Μαρτίου 2011

Στα πλαίσια της πρώτης εκδρομής για το 2011 καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης σε συνάντηση που θα γίνει στα Πηγάδια Ξάνθης  (δείτε το χάρτη στο τέλος του κειμένου για το σημείο συνάντησης) το τετραήμερο 4 – 5 – 6 - 7 Μαρτίου 2011, με τις παρακάτω δραστηριότητες:

1.  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        4/3/2011

Προσέλευση των μελών στο χώρο συνάντησης, διασκέδαση και φαγητό το βράδυ.

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Για όσους έρθουν νωρίτερα από την Παρασκευή 4/3/2011 , το πρωί της Παρασκευής εκδρομή στα βουνά της Ξάνθης ,Σταυρούπολη - Νέστος - Κομνηνά - Καρυόφυτο για φαγητό.

2.  ΣΑΒΒΑΤΟ              5/3/2011

Στις 10:00 το πρωί αναχώρηση με λεωφορείο για δύο μοναστήρια κοντά στην πόλη , Παναγία Καλαμού και Παναγία Αρχαγγελιώτισσα ,στην συνέχεια καφές σε πανοραμικό σημείο της πόλης και άφιξη στο κέντρο  για να επισκεφτούμε το παζάρι, την Παλιά Πόλη της Ξάνθης  και το λαογραφικό μουσείο. Στην συνέχεια επιστροφή για όσους θέλουν ή παρακολούθηση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού αυτής της μέρας.

Το βράδυ στις 7:30 αναχώρηση από το σημείο συνάντησης και άφιξη στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουμε την βραδινή παρέλαση του καρναβαλιού, θα ακολουθήσει δείπνο με μουσική και χορό σε ταβέρνα στην Παλιά Πόλη, ή μπορούμε να πάμε σε χορό που διοργανώνει κάποιος σύλλογος της παρέλασης  με τιμή εισόδου 25 €(το κέντρο αυτό βρίσκεται εκτός πόλης).

3.  ΚΥΡΙΑΚΗ               6/2/2011

Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης στις 13.30 μ.μ. Το βράδυ κάψιμο του τσάρου.

4.  ΔΕΥΤΕΡΑ              7/2/2011

Ψήσιμο φαγητό και πέταμα χαρταετού στο σημείο συνάντησης , επιστροφή.

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Επίσκεψη αυτή την ημέρα στα βουνά της Ξάνθης, αντί για την Παρασκευή, για να παρακολουθήσουμε διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται εκεί την Καθαρά Δευτέρα.

Οι τιμές των λεωφορείων για τις μεταφορές μας θα εξαρτηθούν από το πόσες μέρες θα χρησιμοποιήσουμε τα λεωφορεία και πόσα θα χρειαστούμε, ή αν θα κινηθούμε περισσότερο με τα αστικά μιας και η απόσταση Πηγάδια (σημείο συνάντησης)- Ξάνθη  είναι περίπου 10΄ λεπτά και τα δρομολόγια είναι ανά 2 ώρες.

Το λαογραφικό μουσείο δεν έχει είσοδο απλά θα πληρώσουμε μια συμμετοχή για την ξενάγηση σ’ αυτό.

Για όποια άλλη διευκρίνιση κ. Εύα  Βλαχογιάννη 6974408827.

 

Σημείο Συνάντησης

Για κάτοχους GPS+41° 7' 52.32", +24° 56' 36.96"

Χάρτης : 41.131200, 24.943600

Οδηγίες για την διαδρομή:

Φτάνοντας Θεσσαλονίκη ακολουθούμε την έξοδο για Καβάλα ,( Εγνατία οδός πράσινη πινακίδα).Η διαδρομή Θεσσαλονίκη Ξάνθη είναι 210 Km.

Πλησιάζοντας στην Ξάνθη περνάμε την πρώτη έξοδο για Ξάνθη(δυτικά) και βγαίνουμε στην δεύτερη έξοδο για Ξάνθη *(ανατολικά).

*Προσοχή λίγο πριν από αυτή την έξοδο στα 500 μ υπάρχει η έξοδος για Πόρτο Λάγος. Εμείς βγαίνουμε αμέσως μετά για Ξάνθη που γράφει.

Στην συνέχεια οδηγούμε για 1Km περίπου και στα πρώτα φανάρια στρίβουμε δεξιά για πηγάδια (υπάρχει πινακίδα),ακολουθούμε την πορεία του δρόμου και μετά από 2,5 Km περίπου φτάνουμε στο σημείο συνάντησης (TEXNH ΠΑΝΤΕΛΟΣ , στα δεξιά μας)όπου και σταθμεύουμε.

Κατά την άφιξη των μελών του συλλόγου θα μοιραστούν σε όλους, έντυπα με το πρόγραμμα του καρναβαλιού , αναλυτικά δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας από το σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης ,τηλέφωνα radio taxi για όσους το χρειαστούν , καθώς και ένα τηλέφωνο για οποιαδήποτε πληροφορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του  Ξανθιώτικου καρναβαλιού το βρίσκουμε στην παρακάτω  Ηλεκτρονική διεύθυνση :   http://www.carnivalx.gr


Back to top