Το χρονικό διάστημα από 30/4 μέχρι 4/5 πολλά από τα μέλη της Λέσχης μας συγκεντρώθηκαν στα Καμένα Βούρλα για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.
Ήταν μια εξόρμηση στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός αυτοκινούμενων και δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να συναντηθούν σε μια πολύ όμορφη περιοχή , να επισκεφτούν τα αξιοθέατα, να ενημερωθούν για την ιστορία της περιοχής και να ψυχαγωγηθούν με διάφορες εκδηλώσεις .
Ειδικότερα την Τετάρτη 30/4 έφθασαν τα μέλη στα Καμένα Βούρλα και στάθμευσαν σε ένα καταπράσινο χώρο μέσα στην πόλη, τον οποίο μας παραχώρησε ο Δήμος.
Την επόμενη μέρα Πέμπτη 1/5 με ένα εορταστικό πρόγραμμα όλοι μαζί απολαύσαμε εκλεκτό ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ που ετοίμασε η Λέσχη σε ένα ομοτράπεζο γλέντι με μουσική και χορό μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Στα πλαίσια του εορταστικού προγράμματος της Πρωτομαγιάς προσφέρθηκαν παραδοσιακοί ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ σε όλους μας τους οποίους επιμελήθηκε με μεγάλη προσπάθεια , πολύ μεράκι και μεγάλη επιτυχία ο Στέλιος........
Το βραδάκι της Πρωτομαγιάς απολαύσαμε στο χώρο διαμονής μας το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου των Καμένων Βούρλων με χορούς και τραγούδια από πολλές περιοχές του τόπου μας.
Ο Πρόεδρος της Λέσχης ευχαρίστησε τον πολιτιστικό Όμιλο για την συμμετοχή του χορευτικού στην εορταστική μας εκδήλωση και συνεχάρη ιδιαίτερα τους χορευτές για την προσφορά τους στην ανάδειξη και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης. Σε όλους τους χορευτές και στους συνοδούς μέλη του Δ.Σ και τους γονείς προφέρθηκαν λουκουμάδες.


Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 2/5 στις 11.00 ώρα έγινε ενημέρωση σε όλα τα μέλη από τον Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου της περιοχής "ΓΑΛΗΝΗ" για τα ιαματικά νερά και την χρησιμότητα τους για τον ανθρώπινο οργανισμό .
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο χώρο διαμονής μας έγινε ομιλία σε όλα τα μέλη για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου των Καμένων Βούρλων.
Το βράδυ συγκεντρώθηκαν όλα τα μέλη σε παραλιακό κέντρο και γλέντησαν μέχρι τις πρωϊνές ώρες με εκλεκτό φαγητό και με τους ήχους ενός μουσικού προγράμματος που επιμελήθηκε ο Ανδρέας....
Την επόμενη μέρα 3/5 Σάββατο επισκεφτήκαμε με πούλμαν που μίσθωσε η Λέσχη το ιστορικό μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος σε ένα καταπράσινο τοπίο με καταπληκτική θέα προς τον Μαλιακό όπου μας καλωσόρισε ο Ηγούμενος της μονής και μας ενημέρωσε για την ιστορία του μοναστηριού και την προσφορά του στην Ορθοδοξία .
Το απόγευμα του Σαββάτου και στο χώρο στάθμευσης μας έγινε επίδειξη ιππασίας από τους υπεύθυνους του ιππικού ομίλου της περιοχής και στη συνέχεια πολλά από τα μέλη μας δοκίμασαν τις ικανότητες τους ως αναβάτες . Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για αρκετούς και μοναδικό το θέαμα των αλόγων με τους καβαλάρηδες και τις αμαζόνες .
Η επόμενη ημέρα η Κυριακή 4/5 ήταν ημέρα προετοιμασίας για αναχώρηση (πάντοτε σε εορταστικό περιβάλλον και με τους μουσικούς ήχους του Ανδρέα) και ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη συνάντηση που θα γίνει στο ΣΤΟΜΙΟ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος .
Ευχαριστούμε τον Δήμο Καμένων Βούρλων για την παραχώρηση του χώρου και την φιλοξενία στην πόλη τους και επίσης όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν να γίνουν οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις του τετραημέρου της Πρωτομαγιάς.
Το Δ.Σ της Λέσχης θα συνεχίσει την προσπάθεια του για ποιοτικές και ουσιαστικές συναντήσεις με τον ίδιο ενθουσιασμό και καλεί όλα τα μέλη να στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες με την συμμετοχή τους και με την βοήθεια τους.

Back to top