Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ενοικίαση Αυτοκινούμενου στην Αμερική

Ενοικίαση Αυτοκινούμενου στην Αμερική 3 Χρόνια 4 Μήνες ago #1977

 • Cissy321
 • Το Άβαταρ του/της Cissy321
 • Offline
 • Moderator
 • Δημοσιεύσεις: 202
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 109
 • Κάρμα: 1
Ενας παλιός φίλος, ο κ. Γιώργος Μπονάνος που εργάζεται στο Εμπορικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, με ενημέρωσε για το πως μπορεί κάποιος να νοικιάσει αυτοκινούμενο στις ΗΠΑ. Στην Αμερική λοιπόν τα motorhomes ανήκουν σε μία ευρύτερη κατηγορία οχημάτων Recreational Vehicleς (RV) που σημαίνει «οχήματα αναψυχής» και στην εκτενή αυτή χώρα, 8,9 εκατομμύρια νοικοκυριά διαθέτουν κάποιο όχημα αναψυχής που μπορεί να είναι από μια απλή ρυμουλκούμενη τροχοσκηνή μέχρι όχημα που κοιμiζει έως δέκα άτομα. Κάποια στοιχεία λοιπόν που μας φέρνει ο κ. Μπονάνος είναι απο τις επαφές που είχε με Αμερικανικές εταιρίες ενοικίασης motorhomes στην έκθεση τουριστικών προορισμών IPW 2016 που έγινε στη Νέα Ορλεάνη, της Λουιζιάνας 18-22 Ιουνίου 2016.
Κατ’ αρχάς λοιπόν ο κ. Μπονάνος μας εξηγεί ότι στις ΗΠΑ η τάση για απόκτηση RV συνεχίζεται αυξητική χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά από τις εκεί εκάστοτε οικονομικές συνθήκες. Αυτό συμβαίνει διότι κάθε μέρα περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να διαπιστώνουν ότι τα οχήματα αναψυχής είναι και παραμένουν ένας οικονομικά εφικτός και διασκεδαστικός τρόπος να απολαμβάνει την ύπαιθρο με τη οικογένεια του και τους φίλους του. Ο κλάδος δε των οχημάτων αναψυχής RV στις ΗΠΑ υπερηφανεύεται για το ότι δίνει μεγάλη σημασία στο να διατηρείται η προσφορά εντός των δυνατοτήτων που τίθενται από τους οικογενειακούς προυπολογισμούς των Αμερικανών. Σύμφωνα λοιπόν με μελέτη του Recreation Vehicle Industry Association (RVIA) www.rvia.org , δηλαδή του Αμερικανικού Συνδέσμου Οχημάτων Αναψυχής του οποίου τα μέλη του εκπροσωπούν το 98% της Αμερικανικής αγοράς με οχήματα, εξαρτήματα και αξεσουάρ για οχήματα αναψυχής, ο μέσος όρος ηλικίας του Αμερικανού ιδιοκτήτη ενός οχήματος αναψυχής στις ΗΠΑ είναι 48 ετών και ο μέσος όρος του εισοδήματος τα $ 62.000. Επιπλέον, μαθαίνουμε ότι σχεδόν το 40% των ιδιοκτητών οχημάτων αναψυχής έχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, τα οποία εξακολουθούν να διαμένουν μαζί με τους γονείς των. Επομένως είναι σαφές ότι απευθύνονται σε οικογένειες των μεσαίων οικονομικών στρωμάτων.
Συνομιλώντας με εταιρείες ενοικίασης Motorhomes που συμμετείχαν στην έκθεση IPW 2016 ο κ. Μπονάνος πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν αρκετές εταιρείες ενοικίασης άλλες μικρές και άλλες μεγάλες. Μια μεγάλη εταιρεία μπορεί να καλύπτει σχεδόν όλη τη χώρα με 120 σημεία ενοικίασης, ενώ κάποια μικρότερη έχει λιγότερα από 20 σημεία ενοικίασης. Το μοντέλο με το οποίο λειτουργούν έχει κοινά χαρακτηριστικά με το γνώριμο μοντέλο της ενοικίασης αυτοκινήτων. Προτείνουμε λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται για μια τέτοια εμπειρία στην απέραντη χώρα των ΗΠΑ, να επισκευτείτε τα παρακάτω websites για μια πρώτη πληροφόρηση. Σίγουρα, ομως υπάρχουν και άλλες εταιρείες αν ψάξετε στο διαδίκτυο.
Μερικές εταιρείες ενοικίασης motorhome στις ΗΠΑ είναι οι εξής. Οπως θα δείτε οι εταιρείες μέσω των websites μπορούν να βοηθήσουν να σχεδιάσετε το ταξίδι σας.
Cruise America: www.cruiseamerica.com
El Monte RV: www.elmonterv.com
Road Bear RV: www.roadbearrv.com
Best Time RV: rental.besttimerv.com/
Juicy: www.jucyusa.com/
Γενικές πληροφορίες και συμβουλές
- Γιά να επισκευτεί κάποιος τις ΗΠΑ απαιτείται να έχει είτε VISA είτε ESTA. athens.usembassy.gov/visas.html
- Οταν ενοικιάζει κάποιος ένα όχημα στις ΗΠΑ. πέραν του Ευρωπαϊκού διπλώματος καλό είναι να έχει μαζί του και διεθνές δίπλωμα οδήγησης. (Αλλες φορές το ζητάνε, άλλες όχι.) να βεβαιωθεί ότι τα στοιχεία του αναγράφονται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο σε όλα τα έγγραφα (διαβατήριο, δίπλωμα, πιστωτικές κάρτες, κλπ).
- Οι εταιρείες ενοικίασης motorhome προτείνουν στους πελάτες τους που φτάνουν με υπερπόντιες πτήσεις, να μην επιδιώκουν να παραλαμβάνουν motorhome το απόγευμα της ημέρας της άφιξης τους, αλλά να περνάνε τουλάχιστον ένα βράδυ σε ξενοδοχείο. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη διότι αφ’ ενός απαιτείται ξεκούραση από το πολύωρο ταξίδι, και αφ’ εταίρου υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστέρησης στην άφιξη της πτήσης σας. Μάλιστα, κάποιες εταιρείες προτείνουν συνεργαζόμενα ξενοδοχεία από τα οποία το επόμενο πρωί σε παραλαμβάνουν για και σε μεταφέρουν στο σημείο ενοικίασης για τα διαδικαστικά.
- Τους ξένους πελάτες δεν πρέπει να τους απασχολεί το ότι τα Αμερικανικά motorhomes μπορεί να είναι λίγο ποό ογκώδη από τα Ευρωπαϊκά. Ολη η υποδομή στις ΗΠΑ είναι αντίστοιχα κατασκευασμένη, και η προσαρμογή γίνεται σχετικά εύκολα.
- Η μέση διάρκεια ενοικίασης motorhome στις ΗΠΑ είναι δύο εβδομάδες, ενώ η χρέωση σε διάρκεια χαμηλής περιόδου μπορεί να είναι και λιγότερο από $ 100 την ημέρα.
- Η παράδοση του οχήματος σε σημείο διαφορετικά του σημείου παραλαβής επιφέρει επιπλέον κόστος.
- Η ασφάλιση (μεικτή) μπορεί να έχει εκπιπτόμενο ποσό περί τα $1.000, που δεσσμεύεται στην πιστωτική κάρτα του πελάτη και αποδεσμεύεται με την ασφαλή επιστροφή του οχήματος.
- Η τιμές ενοικίασης ενός motorhome είναι συνήθως χωρίς σεντόνια, κουβέρτες, πετσέτες κλπ. Αυτά είναι όλα διαθέσιμα με μια επιπλέον χρέωση.
- Δεδομένου ότι τα μετρητά στην Αμερική δεν είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα, συνιστάται να έχετε πιστωτική κάρτα.
Καλές διαδρομές στην αχανή και πανέμορφη αυτή χώρα
C
Carpe Diem
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": athanase, dim

Ενοικίαση Αυτοκινούμενου στην Αμερική 3 Χρόνια 4 Μήνες ago #1978

 • athanase
 • Το Άβαταρ του/της athanase
 • Online
 • Administrator
 • ...να περνάμε καλά...
 • Δημοσιεύσεις: 255
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 285
 • Κάρμα: 0
Με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας ο προορισμός αυτός φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός. Πέραν όμως αυτού το... ρεπορτάζ και οι πληροφορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Ευχαριστούμε Σίσσυ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Cissy321

Ενοικίαση Αυτοκινούμενου στην Αμερική 3 Χρόνια 4 Μήνες ago #1979

 • Cissy321
 • Το Άβαταρ του/της Cissy321
 • Offline
 • Moderator
 • Δημοσιεύσεις: 202
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 109
 • Κάρμα: 1
Ονειρο όπως το λες. Αλλά μπορούμε να ζούμε χωρίς όνειρα?
C
Carpe Diem
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.156 δευτερόλεπτα
Back to top