Η ΕΛΑΤ εκπροσωπήθηκε στην 37η Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Λεσχών Αυτοκινουμένων που έγινε στην Λισαβώνα της Πορτογαλίας 5-12 Μαϊου 2014. Στην συνάντηση έλαβε μέρος η Γενική Γραμματέας Σίσσυ Χριστοδουλάκη και το μέλος Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος μετά συζύγων.

Στην συγκέντρωση έλαβαν μέρος 260 αυτοκινούμενα από 9 χώρες, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε επίσης και συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινουμένων με τους επικεφαλής εκπροσώπους των εθνικών αντιπροσωπειών. 

Τόσο κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης όσο και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ με τις εθνικές αντιπροσωπείες, τονίστηκε επανειλημμένα στην Ελληνική αντιπροσωπεία από πολλούς συμμετέχοντες ότι αν και είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα με διάφορα μέσα, κυρίως πτήσεις τσάρτερ, θα ήθελαν πάρα πολύ να την επισκεφθούν και πάλι με το κάμπερ τους. Πολλοί προσέθεταν ότι αν και η Ελλάδα είναι απολύτως επιθυμητός προορισμός επίσκεψης, η απόφαση δεν ήταν εύκολη λόγω δύο βασικών εμποδίων, των υψηλών διοδίων και της έλλειψης οργανωμένων χώρων διαμονής κάμπερ-στοπ.

Διαπιστώνοντας την απολύτως θετική προσέγγιση αλλά και τα φιλικά αισθήματα ως προς την χώρα μας, προτείναμε η συγκέντρωση του 2016 να γίνει στην Αθήνα τον Μάιο. Η πρόταση διαβιβάσθηκε προφορικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινουμένων στην Λισαβόνα, και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Έτσι βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή στο στάδιο της αναμονής της επίσημης επικύρωσης και επίσημης ανακοίνωσης της αποδοχής της υποψηφιότητάς μας από την Διεθνή Ομοσπονδία Λεσχών Αυτοκινουμένων. Τα μέλη θα ενημερώνονται συνεχώς για κάθε καινούργια εξέλιξη ως προς αυτόν τον στόχο, ο οποίος ξεπερνάει την ΕΛΑΤ και λαμβάνει εθνικό χαρακτήρα.

Η επόμενη συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινουμένων έχει προγραμματισθεί να γίνει τον Μάιο του 2015 στην Τουρνέ του Βελγίου, μία πόλη προστατευόμενη από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Back to top