Στην Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (ΔΟΛΑΤ) στο Λουξεμβούργο τον περασμένο Οκτώβριο, συζητήθηκαν, εκτός άλλων, τα παρακάτω θέματα :

1)Συνάντηση 2013

Η Γαλλική Ομοσπονδία Αυτοκινούμενων FFACCC, μέλος της ΔΟΛΑΤ, προγραμματίζει συνάντηση των μελών της στις αρχές Μαḯου (7-17) 2013 στην ORANGE, 30 χιλιόμετρα βόρεια της AVIGNON στη Νότια Γαλλία. Με την ευκαιρία αυτή, προσκαλούν στη «Γιορτή των Λεσχών της Γαλλικής Ομοσπονδίας» και κάθε μέλος της ΔΟΛΑΤ, που θα ήθελε να συμμετάσχει. Η συνάντηση θα περιλαμβάνει τοπικές εκδρομές και επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής, καθώς και μουσικές βραδυές στο αρχαίο θέατρο της πόλης.

Η συνάντηση αυτή θα αντικαταστήσει την ετήσια συνάντηση της ΔΟΛΑΤ (EUROCC), που δεν θα υπάρξει για το 2013.

 

Για νεότερες πληροφορίες, θα ενημερώνουμε τα μέλη μας έγκαιρα.

2)Συνεχίζεται η προσπάθεια προς τις Ευρωπαϊκές Αρχές για την ένταξη Α/Τ με μικτό βάρος πάνω από 3,5 τόνους στην κατηγορία C1, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 2006/126, που θα τεθεί σε ισχύ από 19/1/2013. Το ζήτημα αυτό προέκυψε από το γεγονός ότι πολλά νέα μοντέλα υπερβαίνουν τους 3,5 τόνους, λόγω του μεγέθους, αλλά και των περισσότερων συσκευών που χρησιμοποιούν (γεννήτριες, φωτοβολταϊκά, δεξαμενές κλπ.). Κατά συνέπεια, το αίτημα αφορά κυρίως στο ότι η άδεια οδήγησης τύπου Β που ισχύει σήμερα, πρέπει να καλύπτει τις απαιτήσεις για την οδήγηση οχήματος C1, χωρίς επιπλέον ιατρικές, μηχανολογικές ή οδηγικές εξετάσεις.

3)Υιοθετήθηκε η πρόταση της Ιταλικής λέσχης UCA για την εξασφάλιση χώρου σταθμευσης Α/Τ σε νοσοκομεία των χωρών της Ευρώπης, σε περίπτωση ανάγκης υποστήριξης ασθενών, συγγενών του ιδιοκτήτη του Α/Τ. Η υλοποίηση της πρότασης εξαρτάται από τις σχετικές ενέργειες τόσο της διοίκησης της Ομοσπονδίας, όσο και των λεσχών-μελών κάθε χώρας.

4)Προτάθηκε η συνεργασία της ΔΟΛΑΤμε ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, σε μία εποχή που όλη η Ευρώπη υποφέρει από την οικονομική κρίση. Ηδη κάποιες λέσχες έχουν προχωρήσει σε επιμέρους τέτοιες ενέργειες.

5)Καλούνται οι λέσχες-μέλη της ΔΟΛΑΤ να οργανώσουν συναντήσεις στη χώρα τους, σε μία μικρότερης κλίμακας ετήσια συνάντηση (EUROCC). Ευκαιρία για συχνότερες και οικονομικότερες συναντήσεις.

6)Ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της ΔΟΛΑΤ για θέματα που αφορούν στα Α/Τ (στάθμευση, κυκλοφορία, ασφάλιση, τεχνική υποστήριξη κλπ.), ώστε να αντιμετωπίζονται σε υψηλότερο επίπεδο και με την συμπαράσταση της ΔΟΛΑΤ και όλων των λεσχών-μελών της.

Back to top